Un tren de persoane staţionat în Gara Vaslui a fost incendiat

Un tren de persoane staţionat în Gara Vaslui a fost incendiat, marţi seară, de o persoană necunoscută care a aruncat în interiorul unui vagon în care se aflau trei femei o substanţă inflamabilă, după care a dat foc şi a fugit.

81 afișări
Imaginea articolului Un tren de persoane staţionat în Gara Vaslui a fost incendiat

Un tren de persoane staţionat în Gara Vaslui a fost incendiat de un bărbat necunoscut (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Un vagon al unui tren particular de călători, care circula pe relaţia Iaşi - Braşov, staţionat în Gara Vaslui, a fost incendiat de un bărbat în vârstă de aproximativ 35 de ani. Bărbatul a aruncat pe mai multe scaune şi perdele din tren o substanţă inflamabilă aflată într-o sticlă de 1,5 litri, apoi i-a dat foc. Ulterior, acesta a reuşit să fugă fără să fie prins de cei aflaţi pe peron.

Înainte de a coborî din tren, bărbatul a distrus cu o rangă din fier şase geamuri ale vagonului pe care l-a incendiat. În tot acest timp, în vagonul respectiv se aflau trei femei care nu au putut reacţiona în niciun fel, fiind îngrozite de ceea ce se întâmplă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Marian Ababei, reprezentanţii ISU au fost solicitaţi la numărul de urgenţă 112 pentru a interveni în Gara Vaslui.

"Din fericire, conductorul trenului a avut iniţiativa de a lua un stingător şi a-l folosi pentru stingerea flăcărilor, ulterior fiind folosit şi un hidrant din gară. Când a ajuns echipajul de intervenţie, şi asta s-a întâmplat în mai puţin de zece minute, focul era deja stins, în urma incendiului fiind distruse şase scaune şi mai multe perdele", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX Marian Ababei.

Poliţiştii vasluieni au început o anchetă pentru prinderea bărbatului.

Primele persoane audiate au fost cele trei femei din vagon, care au încercat să-l descrie pe bărbatul care a dat foc şi a distrus mai multe geamuri ale trenului de călători Iaşi - Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici