Video Un turist englez a fost muşcat de câini în apropierea cabanei Omu

Un turist englez în vârstă de aproximativ 60 de ani a fost muşcat, luni, de doi câini în apropierea cabanei de la Vârful Omu, din Masivul Bucegi, el fiind transportat cu un elicopter la Spitalul Judeţean Braşov, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1 afișare

Potrivit ghidului montan Iulian Cosma, care îl însoţea pe turistul venit în România împreună cu alţi doi cetăţeni britanici, cei trei englezi, însoţiţi de ghid, au plecat, luni dimineaţă, pe traseul Buşteni - Babele - Omu - Bran. Pe drum, s-au oprit la cabana Omu pentru a lua masa.

La un moment dat, unul dintre turişti a ieşit din cabană pentru a merge la toaletă, iar la scurt timp ceilalţi au auzit strigăte de ajutor.

"Când am ieşit din cabană, am văzut cum doi câini îl alergau", a povestit ghidul.

Iulian Cosma a mai spus că totul s-a petrecut în apropierea cabanei, la aproximativ şapte metri de el. Cei doi câini l-au muşcat pe turist de coapsa stângã, din fericire pentru el nefiindu-i atinsă artera femurală.

"Plaga era destul de mare, i se vedea osul. Am sunat la 112, la Salvamont şi la Poliţia Montană. A venit un elicopter şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Braşov", a afirmat Iulian Cosma.

Acesta a precizat că turistul a fost supus unei intervenţii în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean din Braşov, medicii curăţând locul şi cosând rana, iar luni seară starea acestuia era stabilă.

Cristina Vecerdi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Braşov, a declarat corespondentului MEDIAFAX că pacientul englez muşcat de câini este, la ora actuală, în stare bună şi a fost internat la Secţia de Chirurgie Plastică a spitalului, el fiind adus în jurul amiezii şi suferind o intervenţie chirurgicală la picioare, în jurul femurului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici