Un vagon al unui tren personal a deraiat în gara din Suceava

Ultimul vagon al unui tren Personal care circula pe ruta Paşcani - Suceava a deraiat, marţi dimineaţă, în apropierea gării Burdujeni, din Suceava, din primele informaţii reieşind că nicio persoană nu a fost rănită.

148 afișări
Imaginea articolului Un vagon al unui tren personal a deraiat în gara din Suceava

Un vagon al unui tren personal a deraiat în gara din Suceava (Imagine din arhivă; Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)

Potrivit prefectului judeţului Suceava, Sorin Popescu, ultimul vagon al trenului personal 5501 Paşcani - Suceava, format din locomotivă şi trei vagoane, a sărit de pe şine la intrarea în Gara Burdujeni, din municipiul Suceava, în dreptul unei pasarele.

"Boghiul a ieşit de pe linie, dar vagonul nu s-a înclinat, ci a rămas în poziţie verticală", a spus prefectul.

Popescu a precizat că trenul venea de la Paşcani spre Suceava şi urma să oprească în staţie, astfel că avea viteză foarte mică.

În urma incidentului, nicio persoană nu a fost rănită, toţi călătorii coborând din tren şi mergând în gară, aflată la câţiva zeci de metri de locul incidentului, a spus Popescu.

Prefectul a adăugat că, în prezent, se lucrează la repunerea pe linie a vagonului, iar cauzele incidentului vor fi stabilite de personalul de la Transporturi Feroviare.

Directorul de marketing al CFR Călători, Adrian Vlaicu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că ultimul vagon al trenului Personal 5501 Paşcani - Suceava a deraiat la trecerea peste macaz.

Două trenuri au fost anulate în urma incidentului, unul dintre acestea fiind Personalul al cărui vagon a deraiat. Trenul urmează să fie verificat şi repus ulterior în circulaţie, a mai spus Vlaicu.

În urmă cu o zi, un vagon al trenului Personal 4503, care circula de la Braşov la Izvorul Olt, a deraiat, în jurul orei 8.00, la o distanţă de 500 de metri de staţia Malnaş Sat, din judeţul Covasna. Cei 29 de călători care se aflau în trenul care a deraiat au fost preluaţi de la locul incidentului de alte două garnituri feroviare.

Incidentul a fost cauzat de uzura şinei şi de ger, au precizat reprezentanţii Poliţiei Transporturi Feroviare.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţa, luni, că trenurile circulă cu restricţii de viteză şi ajung, în general, la destinaţie cu întârzieri cuprinse între 40 de minute şi 110 minute, din cauza temperaturilor foarte scăzute înregistrate la nivel naţional.

Meteorologii au emis avertizare de cod portocaliu de ger, valabilă de duminică până miercuri dimineaţă, pentru judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Braşov, Harghita şi Covasna, unde temperaturile minime vor coborî noaptea până la minus 26 de grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici