Un viceprimar din Prahova a luat bacalaureatul la 47 de ani/ Ce notă a luat

Un viceprimar din judeţul Prahova a luat bacalaureatul la 47 de ani, după ce a luat meditaţii la matematică, ajutat şi de copiii săi. „Dacă Dumnezeu m-a adus în poziţia asta (viceprimar - n.r.), să fac şi eu ceva pentru funcţia aceasta”, declară Cristian Biton.

472 afișări
Imaginea articolului Un viceprimar din Prahova a luat bacalaureatul la 47 de ani/ Ce notă a luat

Un viceprimar din Prahova a luat bacalaureatul la 47 de ani/ Ce notă a luat

Viceprimarul comunei Păuleşti a dat examenul de bacalaureat în sesiunea care tocmai s-a încheiat şi a fost declarat admis cu o medie de 6.51, la 47 de ani.

Cristian Biton a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că s-a decis să dea bacalaureatul întrucât avea „un mare nod în gât”.

Biton a terminat Liceul Tehnologic „Constantin Cantacuzino” din Băicoi, a picat la bacalaureat, a mers în armată şi nu a mai făcut contestaţie, deşi spune că a picat cu 8 sutimi.

După ce a ajuns viceprimar a considerat că este normal să-şi completeze studiile, să dea examenul de bacalaureat şi apoi să se înscrie la facultate.

„Dacă Dumnezeu m-a adus în poziţia asta, să fac şi eu ceva pentru funcţia aceasta (viceprimar n.r). Eu am fost angajat la unei companii de gaz, am avut şcoala de maiştri. M-am pus pe învăţat. De trei ani mă pregătesc, dar în ultimele trei luni am învăţat mai intens. Am făcut meditaţie la matematică, m-au ajutat şi copiii mei. Bacalaureatul l-am dat la Câmpina. Pentru mine era un mare nod în gât de când am venit la Primărie”, a declarat Cristian Biton.

Acesta a reuşit să obţină la examenul maturităţii o medie generală de 6.51, având 6,3 la Limba şi Literatura Română, 7 la Matematică şi 6,25 la Biologie.

„Eu mă mulţumeam şi cu 6,01. A fost binişor, urmează altă etapă acum. Dar la 47 de ani este foarte greu”, a menţionat Biton.

Viceprimarul, care s-a înscris acum la Facultatea de Management din cadrul UPG Ploieşti, le transmite tuturor să nu amâne să dea acest examen: „Trebuie să faci lucrurile atunci când trebuie, când nu ai cine să te împingă de la spate e greu. Dacă pot să fiu un exemplu pentru alţii, Doamne ajută, le urez succes. Eu sunt un om simplu, din popor”, a afirmat viceprimarul din Păuleşti.

Cristian Biton este viceprimar al comunei Păuleşti de trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici