Una din cele mai frumoase gări din România va fi modernizată. Două asocieri de firme au depus oferte pentru gara Sinaia

Două asocieri de firme româneşti au depus oferte la licitaţia care vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a gării Sinaia.

7752 afișări
Imaginea articolului Una din cele mai frumoase gări din România va fi modernizată. Două asocieri de firme au depus oferte pentru gara Sinaia

Una din cele mai frumoase gări din România va fi modernizată. Două asocieri de firme au depus oferte pentru gara Sinaia

Potrivit unui comunicat al CFR SA, este vorba de asocierile CMA Construct Development - SC Velmanit Impex SRL şi GDO MOV Impex SRL - Omega Cert Sistem SRL.

Valoarea estimată a investiţie este de 12.668.297,36 lei, fără TVA. Finanţarea este asigurată din fonduri nerambursabile, prin Programul Transporturi, şi de la bugetul de stat, iar durata contractului va fi de 24 de luni, din care 6 luni pentru elaborarea proiectului tehnic şi 18 luni pentru execuţia lucrărilor.

Modernizarea Staţiei CF Sinaia are drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de exploatare şi asigurarea serviciilor de calitate pentru publicul călător, principalul obiectiv al lucrărilor fiind reabilitarea clădirii staţiei, cu accent pe zonele de acces - peroane, copertine, elemente de siguranţă între linii, rampe -, dar şi a spaţiilor destinate serviciilor publice, inclusiv din zona comercială.

Proiectul vizează, printre altele, reabilitarea clădirii de călători şi consolidarea elementelor structurale degradate, înlocuirea instalaţiilor sanitare, termotehnologice şi electrice, instalaţiilor de detecţie şi de semnalizare la incendiu, facilităţi pentru accesul persoanelor cu deficienţe, repararea şi consolidarea acoperişurilor şi a sistemelor de evacuare a apelor pluviale aferente celor două clădiri adiacente - Expozitie cu tematică feroviară şi Salon Oficial, reabilitarea stratului de uzură al peroanelor existente, marcajelor de direcţionare tactilo - vizuale, precum şi al trecerii la nivel de la capetele peroanelor, înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat LED pentru exterior, reabilitarea instalaţiilor fântânii existente.

CFR SA aminteşte că sunt în etapa de evaluare a ofertelor şi procedurile pentru modernizarea staţiilor Videle, Ploieşti Vest şi Buşteni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
licitaţie,
gara,
sinaia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici