Una dintre cele mai mari şcoli vasluiene din mediul rural a primit numele lui Adrian Porumboiu

Una dintre cele mai mari şcoli vasluiene din mediul rural, frecventată de peste 200 de elevi şi construită integral din fonduri publice, a primit numele finanţatorului formaţiei de fotbal FC Vaslui, Adrian Porumboiu, după ce o comisie a revizuit decizia prin care dăduse iniţial aviz negativ.

265 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai mari şcoli vasluiene din mediul rural a primit numele lui Adrian Porumboiu

Una dintre cele mai mari şcoli vasluiene din mediul rural a primit numele lui Adrian Porumboiu (Imagine: Liviu Chirica / MediafaxFoto)

Cu aprobarea Consiliului Local (CL) şi acceptul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Şcoala Generală cu clasele I-VIII din localitatea Muntenii de Jos a primit denumirea de Gimnaziul "Adrian Porumboiu", după numele omului de afaceri care finanţează formaţia de fotbal de primă ligă FC Vaslui, motivaţia fiind că omul de afaceri a dat bani pentru pomul de iarnă şi Ziua Copilului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deşi iniţial hotărârea CL Muntenii de Jos fusese respinsă de Serviciul de Contencios-Administrativ a Prefecturii Vaslui pe motiv că nu exista avizul Comisiei de Atribuiri de Denumiri existentă la nivelul judeţului Vaslui, între timp lucrurile s-au rezolvat şi totul a intrat în legalitate. Astfel,  Consiliul Local a primit şi acordul Comisiei de Atribuire de Denumiri după ce a depus documentele solicitate şi, în consecinţă, hotărârea a putut fi validată de Prefectura Vaslui.

Primarul comunei Muntenii de Jos, Dănuţ Creţu, consideră justificată atribuirea numelui "Adrian Porumboiu" şcolii din localitate, în condiţiile în care omul de afaceri a sponsorizat câteva acţiuni de Crăciun şi de Ziua Copilului.

"În ultimii ani, domnul Porumboiu a mai dat ceva bani pentru pomul de iarnă şi de Ziua Copilului. Acum face gardul dimprejurul şcolii, betonează curtea, pune gazon cu sistem de irigaţii. Nu pot să spun cu ce sume contribuie, pentru că acestea sunt variabile, în funcţie de necesităţi", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX primarul Dănuţ Creţu.

Fost arbitru internaţional, Adrian Porumboiu s-a născut în 1950 în Buzău şi a ajuns în judeţul Vaslui la începutul anilor ‘70, astfel că nu a învăţat în şcoala căreia i s-a atribuit numele. De altfel, Porumboiu s-a mutat în comuna Muntenii de Jos după 1990 şi nu a contribuit financiar la construcţia şcolii, care a fost ridicată integral din fonduri de la bugetul de stat.

În februaire 2012, Comisia de Atribuiri de Denumiri, de la nivel judeţean, a dat aviz negativ atribuirii numelui lui Porumboiu şcolii din Muntenii de Jos pe motiv că acesta nu a învăţat în acea unitate, nu s-a implicat în activitatea educaţională şi nu a dat bani pentru ridicarea şcolii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici