Unde zboară românii? Viena destinaţia preferată. Iată cum arată topul celor mai aglomerate rute de pe Aeroportul Otopeni

Cei mai mulţi pasageri au zburat de pe aeroportul Otopeni către Viena, Amsterdam, Londra, Tel Aviv şi Paris, unde anul trecut au zburat peste 1 milion de pasageri, po­trivit datelor Eurostat.

676 afișări
Imaginea articolului Unde zboară românii? Viena destinaţia preferată. Iată cum arată topul celor mai aglomerate rute de pe Aeroportul Otopeni

Cele mai aglomerate rute de pe Aeroportul Otopeni sunt către Viena, Amsterdam, Londra, Tel Aviv şi Paris, unde au zburat peste 1 milion de pasageri în 2022. Aeroportul Otopeni a înregistrat anul trecut peste 12,6 milioane de pasageri, o creştere de peste 80%.

Cei mai mulţi pasageri au zburat de pe aeroportul Otopeni către Viena, Amsterdam, Londra, Tel Aviv şi Paris, unde anul trecut au zburat peste 1 milion de pasageri, po­trivit datelor Eurostat. Cea mai frecven­tată rută de pe Oto­peni a fost către Viena, unde au zburat peste 231.000 de per­soane în 2022. Pe această rută ope­rează Austrian Airlines şi Ryanair. Viena este una din­tre cele mai popu­lare destinaţii de city-break ale românilor. Amsterdam şi Londra au fost urmă­toarele destinaţii în cla­sament, cu 228.000, respectiv 223.000 de pasageri care au călă­torit de pe Otopeni în 2022.

Acestea au fost urmate de Tel Aviv şi Paris, cu 219.000 de pasageri, respectiv 200.000 de persoane.

Aeroportul Otopeni a înregistrat anul trecut peste 12,6 milioane de pasageri, o creştere de peste 80% a numărului de persoane care au tranzitat terminalul faţă de anul anterior, conform datelor reprezentanţilor Aeroportului Otopeni.

Cel mai mare operator aerian din România, implicit şi de pe aeroportul Otopeni, este Wizz Air, care are o cotă de piaţă de peste 50%. Cea mai mare bază din reţeaua Wizz Air se află la Bucureşti, unde compania aeriană are 17 aeronave.

Estimările din 2023 arată că traficul aerian va depăşi nivelul din 2019, reperul industriei aviatice, astfel că piaţa îşi va relua creşterea de dinainte de pandemie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici