Ungureanu: Cazul Hayssam, exemplar pentru cum clasa politică a fost complice la devalizarea industriei

Fostul ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, comentând reţinerea lui Omar Hayssam, că acest caz e exemplar pentru modul în care clasa politică a devenit complice la devalizarea industriei, menţionând că Justiţia funcţionează şi că este mândru de cei din SIE.

307 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Cazul Hayssam, exemplar pentru cum clasa politică a fost complice la devalizarea industriei

Ungureanu: Cazul Hayssam, exemplar pentru cum clasa politică a fost complice la devalizarea industriei (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Potrivit acestuia, cazul Hayssam este "exemplar" pentru felul în care o parte a clasei politice a devenit complice, alături de oameni de afaceri de acest gen, la devalizarea economiei româneşti.

"Cazul lui Hayssam este exemplar pentru felul în care o parte a clasei politice româneşti a devenit complice alături de pseudo afacerişti gen Omar Hayssam, la devalizarea, la părăginirea industriei României. E timpul să facem un inventar al acestor lucruri: a modului cum au fost privatizate anumite societăţi, a felului cum au fost demontate şi vândute bucată cu bucată", a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a subliniat că aducerea în ţară a lui Omar Hayssam certifică că justiţia în România funcţionează .

"În primul rând, faptul că s-a întâmplat acest lucru certifică că justiţia în România funcţionează şi nu există faptă împotriva legii care să nu fie pedepsită. Finalul este în conformitate cu decizia justiţiei, acest lucru arată că statul român este puternic şi instituţiile urmăresc şi îşi îndeplinesc atribuţiile", a precizat Mihai Ungureanu.

El a spus că a reţinut felicitările aduse de preşedinte Serviciilor.

"Acest lucru mă face mândru de eforturile pe care foştii mei colaboratori îl fac în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu", a adăugat Ungureanu.

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, vineri dimineaţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, precizând ulterior că acesta se află în arestul Poliţiei, fiind predat poliţiştilor la ora 6.40.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici