Ungureanu: Legile pe pachetul siguranţei naţionale trebuie reconstituite pe bază de modernitate

Mihai-Răzvan Ungureanu a vorbit, marţi, după aprobarea de către Parlament a numirii sale în funcţia de director al SIE, despre necesitatea unui nou cadru legislativ, adresând parlamentarilor rugămintea de a-l ajuta să reconstituie pe bază de modernitate legile pe pachetul siguranţei naţionale.

507 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Legile pe pachetul siguranţei naţionale trebuie reconstituite pe bază de modernitate

Mihai Razvan Ungureanu (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Mihai-Răzvan Ungureanu a declarat, în plen, că vrea să-şi convingă colegii să schimbe împreună percepţia "păguboasă" care planează auspra serviciilor, care, "deşi autonome, par să nu dea socoteală nimănui".

De asemenea, el a explicat că este necesar un nou cadru legislativ şi că este nevoie "de o nouă cultură a problematicii de securitate, de acoperirea diferenţelor de cunoaştere" dintre servicii şi societate.

"Voi veni către dumneavoastră cu rugămintea de a ajuta la reconstituirea pe bază de modernitate a legilor pendinte pe pachetul siguranţei naţionale", a spus Ungureanu.

"Ştiu ce înseamnă această validare prin vot pentru că am trecut, poate nu în măsura în care mulţi dintre dumneavoastră aţi făcut-o, prin experienţe electorale şi politice variate. Sunt adeptul competiţiei politice, dar nu putem în niciun fel despărţi interesul strategic al României de nevoia noastră de securitate, de nevoia noastră de stabilitate, de prosperitate, indiferent de doctrina căreia îi aparţinem sau pe care o clamăm ca oameni politici", a mai spus Mihai-Răzvan Ungureanu.

Plenul reunit al Parlamentului l-a votat maţi, cu 278 voturi "pentru", 6 voturi "împotrivă" pe senatorul PNL Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

La vot au fost prezenţi 289 de parlamentari, din care şi-au exercitat votul 284 de membri ai Legislativului. După anunţarea votului, Ungureanu a depus jurământul în faţa Parlamentului, în calitate de director al Serviciului de Informaţii Externe.

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost ministru de Externe între anii 2004-2007 şi director al Serviciului de Informaţii Externe al României în perioada 2007-2012.

El a fost premier în perioada februarie-aprilie 2012, când Guvernul condus de el a căzut după 78 de zile de mandat, în urma moţiunii de cenzură a opoziţiei.

Mihai Răzvan Ungureanu este senator de Arad, mandat obţinut din partea ARD, prin redistribuire, la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. După numirea la SIE, postul se va vacanta. În septembrie 2012, Ungureanu s-a înscris în partidul Forţa Civică, unde a candidat la preşedinţia partidului. Mai apoi, a alipit partidul la Alianţa România Dreaptă (ARD), formată din PDL şi PNŢCD. După alegerile parlamentare din 2012, ARD s-a dizolvat. În martie 2013, Forţa Civică şi PNŢCD au reînfiinţat Alianţa Dreptate şi Adevăr. După fuziunea PNL şi PDL, Mihai-Răzvan Ungureanu a devenit prim-vicepreşedinte al noii formaţiuni.

Postul de director al SIE era vacant din 22 septembrie 2014, când Teodor Meleşcanu a demisionat din această funcţie pentru a candida la alegerile prezidenţiale, susţinându-l ulterior, în al doilea tur, pe Victor Ponta.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici