Ungureanu: Marica a şantajat toţi directorii Autorităţii Naţionale a Vămilor

Liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a şantajat toţi directorii Autorităţii Naţionale a Vămilor, indiferent de culoarea politică, pentru că avea oameni în toate punctele vamale şi ştia tot ce se întâmplă acolo, a spus, marţi, Marius Ungureanu, fost şef de vamă.

86 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Marica a şantajat toţi directorii Autorităţii Naţionale a Vămilor

Ungureanu: Marica a şantajat toţi directorii Autorităţii Naţionale a Vămilor (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Marius Ungureanu, care spune că între 1990 şi 2003 a lucrat la Vama Giurgiu, mai întâi ca lucrător vamal, apoi ca şef de tură şi şef la vama Mocănaşu - Giurgiu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă organizată de Sindicatul "Pro Lex", că angajaţii vamali îi dădeau bani lui Vasile Marica pentru menţinerea pe funcţie, pentru promovare, pentru a nu fi daţi afară în cazul restructurărilor.

"Nu aveai cum să scapi de sistemul lui Marica. Dacă te retrăgeai din această caracatiţă, nu-ţi mai dădea subiectele de la examene, luai notă mică indiferent de cât te pregăteai", a spus Ungureanu.

Potrivit lui Ungureanu, Vasile Marica a plecat de la Vama Focşani pentru că a avut probleme cu legea, iar unchiul său a fost implicat într-un caz cu Gigi Kent.

Ungureanu a mai spus că "trebuie tăiat capul caracatiţei", altfel degeaba sunt arestaţi o mie de oameni în vamă.

Marius Ungureanu susţine că Vasile Marica i-a cerut 5.000 de dolari pentru a-şi cumpăra diploma de licenţă, iar în 24 de ore liderul Alianţei "Sed Lex" era absolvent cu diplomă de licenţă fără să fi fost vreodată la cursuri sau examene.

"Vasile Marica m-a chemat să-i fac rost urgent de 5.000 de dolari pentru a-şi cumpăra diploma de la facultate. În acest sens, ne-am întâlnit la restaurantul Golden Blitz, unde i-a dat banii unei persoane care s-a prezentat ca fiind secretara unei universităţi", a subliniat Ungureanu.

El a mai spus că din 1997 şi până în 2002 i-a dat lui Marica 2.000-2.500 de dolari pe lună, împreună cu Robert Cristoi, fost şef de vamă la Giurgiu, în prezent prefect al judeţului Giurgiu, şi cu Eugenia Ciobanu, care a fost în sindicatul Unirea, actualul "Sed Lex".

Ungureanu a precizat că după şase ani de cotizare continuă, în anul 2002 a refuzat să-i mai dea bani lui Vasile Marica.

El a adăugat că, după ce nu i-a mai dat bani, a fost reţinut în arest patru luni, după ce Marica ar fi făcut presiuni asupra şefului Poliţiei din Giurgiu, fiind acuzat că nu a fost la serviciu dar a încasat salariul. Marius Ungureanu nu mai lucrează din 2003 în sistemul vamal.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici