Ungureanu: Marica cerea bani, cadouri pentru cei de la Ministerul de Finanţe ca să-şi promoveze soţia

Preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica a cerut vameşilor bani şi alte produse pentru cei de la Ministerul de Finanţe ca să îşi promoveze soţia, în prezent angajată a acestei instituţii, a spus, marţi, Marius Ungureanu, fost şef de vamă.

57 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Marica cerea bani, cadouri pentru cei de la Ministerul de Finanţe ca să-şi promoveze soţia

Ungureanu: Marica cerea bani, cadouri pentru cei de la Ministerul de Finanţe ca să-şi promoveze soţia (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Înainte de ieşirea mea din sistem, în februarie 2003, am spus în presă exact despre ce sumă se aducea de la Giurgiu şi despre ce se mai aducea în afară de bani în faţa Ministerului de Finanţe sau în alte locuri, sticle de coniac foarte scump, tutun de tip olandez, cerute, chipurile, pentru cei de la Ministerul de Finanţe ca să fie promovată soţia lui la Ministerul de Finanţe", a spus Marius Ungureanu, într-o conferinţă de presă organizată de Sindicatul "Pro Lex".

Fostul şef de vamă spune că a făcut atunci un autodenunţ, dar nu a primit niciun răspuns şi chiar l-a dat în judecată pe Vasile Marica.

Marius Ungureanu, care spune că între 1990 şi 2003 a lucrat la Vama Giurgiu, mai întâi ca lucrător vamal, apoi ca şef de tură şi şef la Vama Mocănaşu - Giurgiu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă organizată de Sindicatul "Pro Lex", că Vasile Marica, liderul Alianţei "Sed Lex", a luat mită de la angajaţi din vămi pentru a interveni în promovarea şi menţinerea lor în funcţii.

Ungureanu a afirmat că persoanele susţinute de Vasile Marica aveau întâietate în numirile pe funcţii chiar înaintea propunerilor făcute de prefecţii judeţelor.

Mălina Marica, soţia liderului Alianţei "Sed Lex, este director adjunct al Şcolii de Finanţe Publice şi Vamă din Ministerul de Finanţe.

Vasile Marica este preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex" din 2005, funcţie în care a fost ales după ce a condus Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe. Anterior, Vasile Marica a fost preşedintele Sindicatului Naţional Vamal Unirea (1995) şi preşedintele Uniunii Sindicatelor Funcţionarilor Publici din România (din 1998 până în 2005).

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici