Ungureanu: Nimeni nu îşi face iluzii că dispare criminalitatea organizată, putem doar limita actele

Guvernul nu îşi face iluzii privind dispariţia criminalităţii organizate, deoarece nu dispune de suficiente instrumente împotriva "naturii umane", şi poate doar spera ca va limita infracţiunile la un nivel minim ca impact social, a declarat, marţi, premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

56 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Nimeni nu îşi face iluzii că dispare criminalitatea organizată, putem doar limita actele

Ungureanu: Nimeni nu îşi face iluzii că dispare criminalitatea organizată, putem doar limita actele (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Nimeni nu îşi face iluzii privind dispariţia criminalităţii organizate, pentru că nu avem, din păcate, suficiente instrumente împotriva naturii umane când se manifestă în rău, dar putem face în aşa fel încât criminalitatea să fie limitată, iar speranţa este că o putem aduce într-o zonă de nesemnificativ în privinţa impactului social", a spus Ungureanu, la prezentarea Raportului de activitate a Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor pe anul 2011.

În opinia premierului, criminalitatea organizată s-a dezvoltat ca efect al libertăţii de mişcare, iar infractorii învaţă foarte repede să profite de fiecare fisură a sistemului juridic, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor fiind obligat să intervină în aceste cazuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici