Uniforme medicale moderne si confortabile (P)

147 afișări
Imaginea articolului Uniforme medicale moderne si confortabile (P)

Uniforme medicale moderne si confortabile (P)

Uniformele medicale de lucru fac parte din imaginea profesionala a tuturor disciplinelor medicale. Imbracamintea medicala este purtata in aproape fiecare ramura a sanatatii, cum ar fi in cabinete medicale (umane si veterinare), cabinete stomatologice, cabinete de fizioterapie, spitale sau laboratoare. Imbracamintea de lucru medicala include pantaloni de lucru, halate de laborator, precum si topuri sau tunici in diferite culori si stiluri. Aceasta imbracaminte medicala ofera confort ridicat si este usor de spalat fiind realizata din bumbac sau tesaturi mixte care sunt usor de intretinut si pot fi spalate industrial la temperaturi de fierbere.

In trecut, culoarea alba era populara pentru imbracamintea medicala deoarece permitea recunoasterea profesionistilor medicali si putea fi spalata si fiarta fara a se decolora. In prezent, uniformele preferate de profesionistii din toate domeniile medicale sunt cele colorate si cu diverse imprimeuri.

Pe langa faptul ca este reprezentativa pentru pacienti, imbracamintea medicala are functii igienice si practice. Uniformele medicale clasice se imbraca rapid si pot fi purtate chiar peste tricouri sau camasi cu maneca lunga.

Bluzele si tunicile medicale sunt foarte populare in toate sectoarele de asistenta medicala, inclusiv in spitale si centre de ingrijire a batranilor. De obicei sunt echipate cu buzunare, folosite pentru instrumentele de diagnosticare, pixuri si carnetele pentru notite. In general, astfel de uniforme de ingrijire medicala sunt fabricate din bumbac sau tesatura mixta care permite suficienta libertate de miscare.

Halatul de laborator este un simbol pentru profesia medicala, un articol clasic atunci cand vine vorba de imbracaminte profesionala pentru un medic. Acesta este in mod traditional lung si inchis cu nasturi sau cu capse. Halatul de laborator este predominant alb si este echipat cu un buzunar la piept si doua buzunare laterale care sunt folosite pentru consumabile tipice. Unele halate sunt echipate cu orificii de ventilatie la spate, in timp ce altele au insertii elastice pentru a usura ridicarea manecilor. Halatul de laborator este conceput pentru a oferi un grad ridicat de libertate de miscare in timpul examinarilor si tratamentelor.

Pantalonii de uniforma nu sunt purtati doar de medici, ci alcatuiesc un element important al uniformei pentru toate profesiile medicale. Pantalonii au adesea o banda elastica in talie care confera un nivel ridicat de confort la purtare precum si in timpul activitatilor asezate. Pantalonii, ca si bluzele si tunicile medicale, sunt de diferite stiluri, modele si culori. Acestia pot fi confectionati din bumbac 100% sau din tesaturi amestecate de bumbac care sunt mai flexibile si mai elastice decat bumbacul pur.

Un rol la fel de important il are si incaltamintea medicala. Picioarele personalului medical sunt puternic stresate din cauza miscarii constante pe parcursul intregii zile de lucru. Medicii, terapeutii si asistentele au munca de „teren” pe parcursul unei zile de lucru, in timpul operatiunilor sau activitatilor de asistenta din spitale si unitati de ingrijire. Aceste activitati pot duce la dureri de picioare si chiar probleme de spate, daca sunt purtati pantofi medicali incorecti.

Sabotii medicali ar trebui sa sustina confortul picioarelor si sa lucreze impotriva durerii si a suprasolicitarii acestora. De obicei, sabotii medicali au un brant cu forma anatomica care distribuie uniform presiunea si ofera suficient spatiu pentru a rula piciorul atunci cand mergi. Purtarea branturilor ortopedice special adaptate, este cea mai buna solutie pentru ameliorarea afectiunilor si prevenirea agravarii acestora. Sabotii medicali de inalta calitate au o talpa exterioara care absoarbe socurile si reduce intensitatea impactului pe articulatii si coloana vertebrala.

Boneta medicala este un element important al echipamentului medical al unui chirurg sau asistent, fiind considerata a fi o piesa necesara de protectie care previne infectiile si contaminarea. Bonetele chirurgicale servesc la prevenirea contaminarii campului operator cu microorganisme care isi au originea in parul sau scalpul personalului. Pentru a indeplini acest scop, este important ca boneta chirurgicala sa acopere intregul par al utilizatorului. Bonetele ofera un nivel ridicat de protectie atat pentru utilizator, cat si pentru pacient. Devin din ce in ce mai populare bonetele din bumbac colorate care sunt disponibile intr-o gama larga de culori uni sau cu diverse imprimeuri.

La MKD Medicale gasiti o gama larga de imbracaminte medicala profesionala la preturi accesibile, de la halate, tunici, pantaloni, bluze si bonete pana la uniforme complete. Acestea sunt in culori variate si cu un design modern. Uniformele ofera confort ridicat, isi pastreaza calitatea si sunt usor de intretinut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici