Unităţi de învăţământ închise din cauza vremii

Mai multe unităţi de învăţămând din judeţele Cluj şi Vaslui au fost închide, marţi, din cauza vremii nefavorabile, elevii fiind nevoiţi să rămână acasă pentru că drumurile spre şcoală sau grădiniţă sunt impracticabile.

145 afișări
Imaginea articolului Unităţi de învăţământ închise din cauza vremii

Unităţi de învăţământ închise din cauza vremii (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Vaslui: Trei unităţi de învăţământ, cu peste 1.200 de elevi, închise din cauza vremii nefavorabile

Trei unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui, între care şi un liceu din municipiul reşedinţă, sunt închise, marţi, din cauza vremii nefavorabile,  peste 1.200 de elevi şi preşcolari fiind nevoiţi să stea acasă pentru că drumurile spre şcoală sau grădiniţă sunt impracticabile.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, peste 1.200 de elevi din trei unităţi de învăţământ nu vor merge la şcoală sau grădiniţă, marţi, după ce conducerile şcolilor respective au decis suspendarea cursurilor din cauza drumurilor impracticabile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Liceul "Ion Mincu" Vaslui, unde învaţă 1.153 de elevi, este închis pentru a doua zi consecutiv, în condiţiile în care majoritatea cursanţilor sunt navetişti din mediul rural, acolo unde sunt cele mai mari probleme cu căile de acces spre oraş.

De asemenea, cursurile sunt suspendate la şcoala primară şi grădiniţa din localitatea Mânzaţi, cei 80 de elevi şi preşcolari fiind nevoiţi să stea acasă din cauza drumurilor impracticabile.

"Încă de pe timpul vacanţei, mai există o problemă cu microbuzul şcolar în comuna Alexandru Vlahuţă astfel încât 22 de elevi din Poieneşti Deal şi Morăreni nu pot ajunge la cursuri la şcoala din Floreşti. Totodată, 15 elevi din Buda nu pot fi transportaţi din acelaşi motive la şcoala din Alexandru Vlahuţă”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX inspectorul pe management din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

Potrivit acestuia, cursurile ar urma să reintre în normal, miercuri, în toate unităţile de învăţământ din judeţul Vaslui, dacă între timp nu vor apărea alte probleme create de vreme.

Cluj: Cursuri suspendate la trei şcoli pentru că elevii nu pot ajunge din cauza zăpezii

O şcoală şi o grădiniţă din judeţul Cluj sunt închise, iar o parte din cursurile altor unităţi de învăţământ sunt suspendate, marţi, deoarece elevii nu pot ajunge la ore din cauza zăpezii şi a viscolului care face drumurile impracticabile, peste 200 de copii fiind afectaţi de această situaţie.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, în comunele Valea Ierii, Mărişel şi Iara, elevii nu pot ajunge la şcoală din cauză că drumurile sunt acoperite de zăpadă, iar în Fizeşu Gherlii grădiniţa este închisă, după ce au apărut defecţiuni la centrala termică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"La Mărişel şcoala este închisă, elevii nu pot ajunge la cursuri din cauza zăpezii mari de pe drumuri. Ieri (luni - n.r.) am avut aceeaşi problemă la şcoala din Măguri-Răcătău. Apoi mai avem câteva structuri unde copiii nu pot ajunge la şcoală. La Valea Ierii, deşi şcoala este deschisă, copiii care vin din satele Plopi şi Cerg nu au cum să ajungă la ore şi la şcoala din comuna Iara nu pot ajunge copiii din satul Agriş. La Fizeşu Gherlii a fost stricată centrala termică, ieri (luni - n.r.) au fost închise şi şcoala şi grădiniţa, astăzi (marţi - n.r.) centrala a intrat în probe, dar grădiniţa o ţinem încă închisă, deoarece e vorba de copii mici", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Valentin Cuibus.

Cuibus a spus că în total sunt afectaţi 234 de elevi şi preşcolari, care vor recupera pe parcurs orele pierdute.

La rândul său, primarul comunei Mărişel, Traian Maris, unde este închisă şcoala din cauza vremii nefavorabile, a declarat că, deşi utilajele de deszăpezire sunt în funcţiune, elevii nu pot ieşi din case din cauza viscolului puternic.

"Ieri (luni - n.r.) nu am avut nicio problemă, dar astăzi (marţi - n.r.) viscoleşte, iar copiii nu au cum să ajungă la şcoală. Pe cei mici, de grădiniţă, nici nu îi lasă părinţii să iasă din casă. Chiar dacă utilajele sunt în funcţiune, acum trece maşina şi deszăpezeşte, iar în cinci minute drumul e iar înfundat. Nu avem ce face, e zonă de munte, vremea e schimbătoare. Am vorbit şi cu directoarea şcolii şi am stabilit că aceste ore vor fi recuperate", a declarat. corespondentului MEDIAFAX, Traian Mariş.

Primarul a spus că în şcoala din Mărişel învaţă 124 de elevi, iar 31 de copii frecventează grădiniţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici