Universitatea "Babeş-Bolyai" lansează primul program postuniversitar anticorupţie şi integritate

Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca a lansat, luni, în parteneriat cu ANI, primul program postuniversitar din România „Integritate Publică şi Politici Publice Anticorupţie” care va pregăti funcţionari publici cu scopul prevenirii conflictelor de interese, transmite corespondentul MEDIAFAX.

905 afișări
Imaginea articolului Universitatea "Babeş-Bolyai" lansează primul program postuniversitar anticorupţie şi integritate

Universitatea "Babeş-Bolyai" lansează primul program postuniversitar anticorupţie şi integritate

"Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din cadrul UBB a lansat primul program postuniversitar <<Integritate Publică şi Politici Publice Anticorupţie>> din România, un program pilot. Am constatat că trebuie să dinamizăm latura educaţională, având în vedere că dosarele investigate de ANI se înmulţesc an de an şi trebuie să dezvoltăm instrumente de prevenire şi educare a persoanelor interesate. Simpla sancţionarea a incidentelor de integritate nu este de ajuns şi nu este eficientă. Numărul dosarelor creşte, iar nivelul de cunoştinţe despre integritate în administraţia publică este scăzut. Încercăm să formăm viitoarele generaţii de funcţionari publici care să ocupe funcţii publice prin însuşirea criteriilor de integritate, vrem să prevenim conflictele de interese în administraţia publică", a spus Stan.

Potrivit acestuia, ANI va pune la dispoziţia UBB experţi care au lucrat la diverse cazuri care vor putea împărtăşi din experienţa lor în domeniu, după care va extinde programul şi la alte universităţi.

Decanul FSPAC, Călin Hinţea, a declarat la rândul său că este foarte important ca, pe lângă studenţi, facultatea să se concentreze pe funcţionarii publici din administraţia publică, care au nevoie de o pregătire continuă.

"Vrem să ajutăm sectorul public să îşi îmbunătăţească abilităţile, cunoştinţele şi începem un program de integritate în urma semnării unui parteneriat cu ANI. Programul este dedicat funcţionarilor din sectorul public, din primării, consilii judeţene, dar şi din cabinete parlamentare, şi este construit special pentru a le da cunoştinţele necesare în această zonă. Cursurile vor dura 6 luni şi se vor desfăşura la sfârşit de săptămână”, a spus Hinţea.

La cursul postuniversitar al UBB sunt înscrise 16 persoane, funcţionari publici din judeţul Cluj, dar şi din alte judeţe din Transilvania.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici