Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în topul mondial al universităţilor. Care sunt materiile premiate

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este prezentă în ierarhia globală Times Higher Education World University Rankings by Subject 2024, publicată sâmbătă, cu trei discipline.

3255 afișări
Imaginea articolului Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în topul mondial al universităţilor. Care sunt materiile premiate

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în topul mondial al universităţilor. Care sunt materiile premiate

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu apare în ierarhia globală Times Higher Education World University Rankings by Subject 2024, cu disciplinele „Ştiinţe umaniste şi Arte”, în intervalul 501-600, „Ştiinţe sociale”, în intervalul 601-800 şi „Afaceri şi Economie”, pe poziţia 801+.

În clasamentul pe România, ULBS se află în primele 4 clasate (şi în top 3) în domeniul „Ştiinţe umaniste şi Arte”, în top 4 din cele 7 universităţi româneşti prezente la disciplina „Ştiinţe sociale” şi în primele 5 universităţi din ţară la disciplina Afaceri şi Economie.

În clasamentul global au fost evaluate 691 de universităţi pentru domeniul Ştiinţe Umaniste şi Arte, 997 pentru domeniul Ştiinţe sociale şi 909 pentru domeniul Afaceri şi Economie.

Clasamentul a folosit noua metodologie World University Ranking, care combină riguros 18 indicatori de performanţă calibraţi pe fiecare disciplină, din domeniile: predare, mediu de cercetare, calitatea cercetării, industrie şi perspectivă internaţională, transmite ULBS.

Analiza a inclus peste 134 de milioane de citate din peste 16 miloane de publicaţii din domeniul cercetării şi s-au colectat peste 400.000 de date de la 2673 de instituţii de învăţământ superior, care au transmis informaţii.

Numărul universităţilor cuprinse în ranking-ul pe discipline a crescut în acest an, de la 1799 la 1904.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ulbs,
top,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici