UNSR cere restricţionarea programului de funcţionare a cluburilor din campusurile studenţeşti

Uniunea Naţională a Studenţilor din România susţine propunerile de modificări privind majorarea amenzilor pentru încălcarea liniştii publice de către proprietarii de cafenele, restaurante şi baruri şi restricţionarea programului maxim de funcţionare şi vor aplicarea acestor măsuri şi în campusuri.

31 afișări
Imaginea articolului UNSR cere restricţionarea programului de funcţionare a cluburilor din campusurile studenţeşti

UNSR cere restricţionarea programului de funcţionare a cluburilor din campusurile studenţeşti (Imagine Publimedia)

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) salută iniţiativa legislativă care propune modificarea şi completarea Legii 61/1991, adoptată de către Senat în decursul săptămânii trecute, şi susţine propunerile de modificări prin care se majorează amenzile pentru încălcarea liniştii publice de către persoanele fizice sau firmele deţinătoare de cafenele, restaurante şi baruri, precum şi restricţionarea programului maxim de funcţionare a restaurantelor, barurilor şi cafenelelor.

Conducerea UNSR încurajează extinderea incidenţei propunerii legislative şi asupra cluburilor, barurilor şi cafenelelor din campusurile studenţeşti.

"Poziţia adoptată de UNSR se fundamentează pe numeroasele plângeri ale studenţilor rezidenţi din cămine, nemulţumiţi de zgomotul produs de barurile, terasele şi cluburile din campusurile universitare. Cluburile şi barurile cu terase aflate în imediata vecinătate a căminelor studenţeşti, tulbură liniştea publică prin utilizarea aparaturii muzicale la intensitate mare, precum şi prin scandalurile nocturne între clienţii acestora", se arată într-un comunicat.

UNSR va formula mai multe cereri prin care solicită sprijinul directorilor campusurilor studenţeşti din ţară, precum şi conducerii universităţilor care au în patrimoniu cămine studenţeşti, pentru extinderea repercursiunii modificărilor Legii 61/1991 şi asupra cluburilor, barurilor şi cafenelelor din campusuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici