UNSR suspendă protestele până la semnarea protocolului cu ministrul Funeriu

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) va suspenda protestele anunţate pentru maxim o săptămână, până la semnarea protocolului privind revendicările lor de către ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

167 afișări
Imaginea articolului UNSR suspendă protestele până la semnarea protocolului cu ministrul Funeriu

UNSR suspendă protestele până la semnarea protocolului cu ministrul Funeriu (Imagine: Mihai Mitrea/Mediafax Foto)

Preşedintele UNSR, Ionuţ Poenaru, a declarat, marţi, la finalul întâlnirii cu ministrul, că l-a informat pe acesta cu privire la solicitările studenţilor, iar ministrul le va studia, urmând să fie semat un protocol.

UNSR a cerut majorarea burselor cu 15%, restanţa de anul trecut, dar ministrul le-a explicat că, deocamdată, nu există bani, dar "o să caute soluţii pentru viitor".

Poenaru a susţinut că i-a mai cerut ministrului un plan de activităţi pentru renovarea căminelor şi a laboratoarelor.

Anterior discuţiilor cu reprezentanţii UNSR, Funeriu s-a întâlnit cu cei ai Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, liderul acestora declarând după întâlnire că ministrul Educaţiei a fost de acord cu semnarea unui parteneriat pentru soluţionarea revendicărilor.

Tot marţi, vor intra la discuţii reprezentanţii Uniunii Studenţilor din România (USR).

UNSR a început, luni, protestele în faţa sediului Ministerului Educaţiei şi a anunţat că de miercuri, acţiunile se vor desfăşura în mai multe centre universitare din ţară (Craiova, Timişoara, Iaşi, Bacău, Reşiţa, Târgu Jiu, Braşov, Galaţi, Petroşani, Ploieşti), dacă în urma discuţiilor de marţi nu li se rezolvă cererile.

Studenţii cer majorarea burselor, creşterea bugetului pentru tabere, ei fiind nemulţumiţi că nu au fost consultaţi privind Legea educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici