Unul din fraţii Iordan, căutat în cazul furtului de arme de la Ciorogârla, a fost prins

Procurorii audiază, joi, un suspect în cazul furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla, acesta fiind unul dintre fraţii Iordan, care era căutat în acest dosar, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

815 afișări
Imaginea articolului Unul din fraţii Iordan, căutat în cazul furtului de arme de la Ciorogârla, a fost prins

Unul din fraţii Iordan, căutat în cazul furtului de arme de la Ciorogârla, a fost prins (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, bărbatul audiat de procurorii DIICOT este Liviu Iordan, fratele lui Nicolae Alexandru Iordan, arestat din decembrie 2009 în cazul furtului de arme.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că bărbatul ridicat nu este reţinut, el fiind luat de poliţiştii de la Crimă Organizată de la domiciliu şi dus, cu mandat de aducere, la sediul central al DIICOT pentru a fi audiat de procurori în cazul furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla.

Anchetatorii au găsit, marţi, în zona Bâcu-Dragomireşti, încă o armă din lotul celor furate, în ianuarie 2009, de la unitatea militară din Ciorogârla. Arma a fost găsită în urma unei acţiuni organizate de procurorii DIICOT, în colaborare cu Poliţia Română, potrivit unor surse judiciare.

Alte 35 de arme din lotul celor furate de la Ciorogârla, în ianuarie 2009, au fost găsite în 27 decembrie anul trecut, în urma unor descinderi. În noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2009 au fost furate 62 de arme militare şi alte obiecte (accesorii armament) din depozitul UM 01895 Bucureşti, situat în incinta UM 01916 Ciorogârla.

În decembrie 2009, 14 persoane au fost arestate pentru furtul armelor de la Ciorogârla. În acest caz sunt arestaţi preventiv Eugen Preda, Alin Viorel Câcă, George Laurenţiu Dinu, Adrian Mincu, Marius Costea, Nicolae Alexandru Iordan, Marius Tăbârcă, Marian Scarlat, Sandu Chiriţă, Daniel Nicolae Stinghe, Dan Vasile Sandu, Adrian Ioan Marius Mustăţea, Mihai Ştefan Zugravu şi Gigel Gheorghe.

Tribunalul Bucureşti arăta, în motivarea deciziei de arestare, că Marius Costea, Eugen Preda, Nicolae Alexandru Iordan, Doru Tăbârcă, Sandu George Chiriţă şi Marian Scarlat "au sustras prin efracţie, tăind gardul împrejmuitor al unităţii şi lacătul de la uşa de acces dintr-un depozit de armament aflat în incinta UM 01916 Ciorogârla, situat pe raza comunei Ciorogârla, judeţ Ilfov, o mare cantitate de arme militare de foc letale, cauzând o perturbare deosebit de gravă mai multor unităţi militare".

Instanţa mai arăta că în 16 octombrie 2009, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 27 noiembrie şi 3 decembrie că Marius Costea a vândut "persoanei autorizate în calitate colaborator şi informator sub identitatea de Marian Guţă - nume de cod" 27 de arme, respectiv un pistol Carpaţi, calibrul 7,65 mm, 11 pistoale mitralieră calibrul 7,62, tip Kalashnikov, şi 15 pistoale model TT, calibrul 7,62 mm.

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, declara, în decembrie anul trecut, că armele găsite în urma percheziţiilor sunt în stare de funcţionare şi nu au fost folosite, fiind furate fără muniţia aferentă.

Şeful DIICOT, Codruţ Olaru, preciza că sunt luate în calcul două variante ipotetice privind motivul furtului. Una ar fi varianta folosirii acestor arme ca monedă de schimb în traficul de droguri pentru achiziţionarea de heroină, iar o alta ar fi aceea de înzestrare cu logistică a grupării.

În dosarul privind furtul armelor de la UM din Ciorogârla, în 2 martie 2009 au fost deferiţi justiţiei 11 militari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici