Unul din zece angajaţi ar rămâne acasă şi s-ar trata singur, dacă ar avea simptome de Covid-19

  • Dacă ar avea simptome asociate Covid-19, 7 din 10 angajaţi români şi-ar suna medicul de familie pentru a cere îndrumare
  • Totodată, 15,3% ar chema ambulanţa, iar 10,7% spun că ar rămâne în casă şi s-ar trata singuri
255 afișări
Imaginea articolului Unul din zece angajaţi ar rămâne acasă şi s-ar trata singur, dacă ar avea simptome de Covid-19

Unul din zece angajaţi ar rămâne acasă şi s-ar trata singur, dacă ar avea simptome de Covid-19

Dacă ar avea simptome asociate Covid-19, 7 din 10 angajaţi români şi-ar suna medicul de familie pentru a cere îndrumare. 15,3% ar chema ambulanţa, iar 10,7% spun că ar rămâne în casă şi s-ar trata singuri, fără să ceară sfatul medicului, potrivit unui sondaj BestJobs.

Dacă nu e vorba de o urgenţă medicală, peste 60% dintre respondenţii la sondajul BestJobs preferă să evite spitalele şi să trateze acasă eventualele probleme medicale uşoare sau medii, care nu au legătură cu coronavirusul, consultându-şi medicul de familie, şi mai puţin de 4% ar chema o ambulanţă pentru a merge la spital.

În urma restricţiilor impuse de autorităţi pentru a preveni răspândirea epidemiei de Covid-19, 41% dintre intervievaţi spun că ies afară din casă o dată sau de două ori pe săptămână, în timp ce 37% se găsesc aproape zilnic în situaţia de a ieşi afară din casă, motivele principale fiind cumpărăturile de strictă necesitate (76,4%), job-ul, în cazul celor care nu lucrează remote (39,3%), dar şi mişcarea fizică (18,4%).

Majoritatea angajaţilor români îşi iau însă măsuri de precauţie atunci când ies din casă: poartă mască (85%) şi mănuşi (60,4%), şi au mereu cu ei un dezinfectant de mâini (50,6%). În plus, mai bine de 77% dintre angajaţii chestionaţi evită atât să se apropie de alţi oameni, cât şi să meargă în locuri aglomerate, iar alţi 67,2% se feresc să urce în mijloacele de transport în comun.

Astfel, dezinfectanţii (75,5%), măştile (74,5%) şi mănuşile (62,3%) sunt produsele de protecţie pe care le deţin majoritatea angajaţilor români, iar cei mai mulţi (25,8%) dintre respondenţii la sondajul BestJobs au cheltuit pe astfel de achiziţii în medie între 50 şi 100 lei.

Sondajul a fost efectuat în perioada 10-20 aprilie 2020, pe un eşantion de 882 de utilizatori de internet din România.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici