Unul dintre angajaţii de la Finanţe Alba acuzaţi de infracţiuni economice este fratele senatorului PDL Nicolae Dobra

Directorul adjunct al Direcţiei Finanţelor Publice Alba, Ioan Dobra, acuzat de constituire şi sprijinire a unui grup infracţional, evaziune fiscală, favorizarea infractorului, conflict de interese şi omisiunea sesizării organelor judiciare, este fratele senatorului PDL de Alba Nicolae Dobra.

856 afișări
Imaginea articolului Unul dintre angajaţii de la Finanţe Alba acuzaţi de infracţiuni economice este fratele senatorului PDL Nicolae Dobra

Senatorul PDL Nicolae Dobra (Imagine: Senatul României)

Directorul adjunct al DGFP Alba, Ioan Dobra, se află printre cele zece persoane audiate miercuri de DIICOT pentru fraude fiscale.

Potrivit anchetatorilor, printre persoanele învinuite în acest caz se află şi Luca Anversa, cetăţean italian, patronul unei importante firme de construcţii din judeţul Alba. Anversa mai este cercetat şi într-un alt dosar privind activitatea unei reţele din Alba specializată în recuperări şi prostituţie, în care este acuzat de şantaj şi instigare la şantaj.

La această oră, anchetatorii fac cercetări la sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba, verificând birourile şi actele întocmite de către angajaţii vizaţi.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba, Iulia Mirăştean, a declarat miercuri corespondentului MEDIAFAX că până acum nu a fost luată nicio măsură cu privire la cei şase angajaţi audiaţi de DIICOT.

Zece percheziţii au avut loc, miercuri dimineaţă, în judeţul Alba, vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în infracţiuni din sfera macrocriminalităţii economico-financiare, grupare sprijinitã de şase angajaţi ai Direcţiei de Finanţe Alba.

Conform sursei citate, gruparea a fost constituită de către Anversa Luca, cetăţean italian, Limbean Cosmin Ioan, Avram Elena şi Goia Ana Maria şi a avut ca scop activităţi comerciale, direct sau prin societăţi comerciale interpuse, fără a le înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor comerciale sau înregistrări nelegale, având drept consecinţă eludarea plăţii taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat şi obţinerea de beneficii financiare substanţiale.

Valoarea prejudiciului este estimată la 2.200.000 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Senatorul PDL Nicolae Dobra: Nu cred că fratele meu a comis vreo infracţiune

Senatorul PDL de Alba Nicolae Dobra a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu ştie ce acuzaţii i se aduc fratelui său, Ioan Dobra, directorul adjunct al Direcţiei de Finanţe Alba, precizând că acesta i-ar fi spus la telefon că este nevinovat şi că nu a comis nicio infracţiune.

Nicolae Dobra a spus că l-a sunat, miercuri dimineaţă, pe fratele său, Ioan Dobra, directorul adjunct al DGFP Alba, iar acesta i-a confirmat că este audiat de procurorii DIICOT, precizându-i însă că "nu a făcut nicio infracţiune".

Dobra a afirmat că a avut o discuţie foarte scurtă cu fratele său şi că nu ştie mai multe despre acuzaţiile care i se aduc, însă nu crede că acesta a comis vreo infracţiune.

"Nu stau zi de zi cu el, dar nu cred că fratele meu a făcut vreo infracţiune economică", a spus Nicolae Dobra.

El a adăugat că nu doreşte să facă mai multe comentarii şi aşteaptă ca organele abilitate să dispună măsurile legale în acest caz.

Ioan Dobra se află în conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba de aproape 15 ani, ocupând, pe rând, funcţiile de director general şi de director adjunct.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici