Unul dintre câştigătorii premiului Nobel, condamnat la închisoare în Bangladesh

Muhammad Yunus, laureat al premiului Nobel, a fost condamnat la închisoare în Bangladesh, potrivit BBC.

450 afișări
Imaginea articolului Unul dintre câştigătorii premiului Nobel, condamnat la închisoare în Bangladesh

Unul dintre câştigătorii premiului Nobel, condamnat la închisoare în Bangladesh

Un tribunal din Bangladesh l-a condamnat pe laureatul premiului Nobel Muhammad Yunus la şase luni de închisoare pentru încălcarea legislaţiei muncii. Susţinătorii profesorului Yunus spun că acest caz este motivat politic.

Celebrul economist şi trei colegi de la Grameen Telecom, una dintre firmele fondate de Yunus, au fost găsiţi vinovaţi de faptul că nu au creat un fond de asistenţă socială pentru lucrătorii lor.

Toţi cei patru neagă orice abatere şi au fost eliberaţi pe cauţiune în aşteptarea apelurilor.

„Aşa cum avocaţii mei au susţinut în mod convingător în instanţă, acest verdict împotriva mea este contrar tuturor precedentelor juridice şi logicii. Fac apel la poporul din Bangladesh să vorbească pe o singură voce împotriva nedreptăţii şi în favoarea democraţiei şi a drepturilor omului", a declarat profesorul Yunus după aflarea verdictului.

Yunus, în vârstă de 83 de ani, cunoscut la nivel internaţional drept „bancherul săracilor", este creditat cu realizarea unui sistem de împrumuturi care a ajutat la scoaterea a milioane de oameni din sărăcie.

Profesorul Yunus şi Grameen Bank au primit împreună Premiul Nobel pentru Pace pentru activitatea lor de pionierat în 2006.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici