Unul dintre comandanţii PKK a fost ucis. Mega-operaţiune împotriva organizaţiei: 67 de arestări

Muzdelif Taskin a fost împuşcat mortal în timpul unei operaţiuni din Qamishli, nordul Siriei.

697 afișări
Imaginea articolului Unul dintre comandanţii PKK a fost ucis. Mega-operaţiune împotriva organizaţiei: 67 de arestări

Unul dintre comandanţii PKK a fost ucis. Mega-operaţiune împotriva organizaţiei: 67 de arestări

Agenţia naţională de informaţii turcă (MIT) a anunţat că l-a ucis pe Muzdelif Taskin, unul dintre comandanţii PKK, în timpul unei operaţiuni în Qamishli, nordul Siriei, anunţă agenţia Anadolu.

Taskin, cu numele de cod „Aslan Samura”, sosise în Siria din Irak şi este considerat de Ankara a fi organizatorul atacului de la Daglica, din 2007, în care 12 soldaţi turci şi-au pierdut viaţa, în timp ce alţi 12 au fost răniţi.

Între timp, forţele de securitate au capturat 67 de suspecţi de terorism în timpul unei mega-operaţiuni anti-terorism împotriva PKK din Turcia, la care au participat aproximativ 13.400 de forţe de securitate, după atentatul sinucigaş de duminică de la Ankara. Acest lucru a fost raportat de ministrul de Interne al ţării, Ali Yerlikaya, citat de Anadolu.

12 suspectaţi de terorism au fost capturaţi în provinciile Mersin, Van, Sanliurfa, Mardin şi Aydin, a scris Yerlikaya pe X. Alţi 55 au fost reţinuţi în operaţiuni din 16 provincii. 

În urmă cu trei zile, PKK a revendicat atacul terorist sinucigaş la o intrare în Ministerul de Interne din Ankara, în care atacatorul sinucigaş şi-a pierdut viaţa şi un alt atacator a fost ucis. „Un act de sacrificiu”, a declarat PKK.

Referitor la acel atentat, astăzi, procuratura din Istanbul l-a pus sub anchetă pe jurnalistul Aysenur Arslan pentru „propaganda teroristă” din pricina unui comentariu făcut în timpul unei emisiuni de televiziune.

În timpul emisiunii, jurnalistul ridicase câteva îndoieli cu privire la dinamica atacului. Doi poliţişti au fost răniţi în timpul atacului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici