Unul dintre copii morţi la Eforie Sud fusese salvat vineri de la înec de către salvamari

Unul din cei doi copii care s-au înecat, sâmbătă, la Eforie Sud, fusese salvat de la înec de către salvamari cu o zi înainte de tragedie, din aceeaşi zonă, unde scăldatul este interzis şi unde existau indicatoare în acest sens, iar profesorii însoţitori fuseseră avertizaţi despre pericol.

297 afișări
Imaginea articolului Unul dintre copii morţi la Eforie Sud fusese salvat vineri de la înec de către salvamari

Unul din copii morţi la Eforie Sud fusese salvat vineri de la înec de către salvamari (Montaj foto)

Vineri, salvamarii l-au salvat de la înec pe Adrian Roşu (13 ani), copilul înecat sâmbătă şi al cărui trup a fost găsit la câteva ore de la producerea incidentului, a declarat şeful Direcţiei Judeţene de Tineret Constanţa, Cristina Brânzoi.

Potrivit acesteia, copilul intrase în aceeaşi zonă din Eforie Sud unde scăldatul este interzis, dar salvamarii au reuşit să-l aducă la mal înainte ca el să fie luat de curenţi.

Sâmbătă, însă, copilul s-a aventurat din nou în larg şi nu a mai putut fi salvat, trupul său fiind găsit câteva ore mai târziu.

Celălalt copil care s-a înecat sâmbătă, Mirel Enache (14 ani), nu a fost găsit la mai bine de 24 de ore de la producerea tragediei, el fiind căutat în continuare de salvamari, însă operaţiunile sunt dificile din cauza curenţilor foarte puternici din zonă.

De altfel, profesoara care îi însoţise pe cei doi copii la plajă, într-o zonă neamenajată şi unde scăldatul este interzis, le-a spus anchetatorilor că fusese avertizată de către salvamari că zona respectivă este periculoasă, iar copiii nu trebuie să intre în apă. Profesoara a susţinut că a transmis aceste informaţii tuturor copiilor din tabără şi că le-a spus să nu intre în apă, dar că nu a fost ascultată. Ea va fi cercetată de poliţişti pentru ucidere din culpă, dar în funcţie de elementele care ar putea apărea în cadrul anchetei ar putea fi schimbată încadrarea juridică.

Cei doi copii care s-au înecat, în vârstă de 13 şi 14 ani, erau elevi la şcoli din comuna ieşeană Ciorteşti şi au plecat în tabără la Eforie Sud alături de alţi opt elevi din localitate şi alţi zece din municipiul Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici