Unul dintre liderii celei mai mari reţele de distribuţie de cannabis din zona Moldovei a fost prins

Unul dintre liderii celei mai mari reţele de distribuţie de cannabis din zona Moldovei a fost prins de poliţişti, arată IGPR într-un comunicat emis miercuri.

513 afișări
Imaginea articolului Unul dintre liderii celei mai mari reţele de distribuţie de cannabis din zona Moldovei a fost prins

IGPR anunţă că, în urma a două acţiuni de prindere în flagrant delict a patru persoane bănuite de trafic de droguri, efectuate în 22 martie, poliţiştii şi procurorii DIICOT au documentat activitatea infracţională a două persoane, bănuite de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

În anul 2022, bănuiţii ar fi iniţiat un grup infracţional organizat, la care ar fi aderat alte cinci persoane. Grupul ar fi acţionat pe două paliere, liderii asumându-şi rolul de a controla şi de a dispune modul în care membrii din palierul doi, cel de execuţie, îndeplineau sarcinile. De asemenea, în mai multe rânduri, cei doi bănuiţi ar fi achiziţionat, de pe teritoriul Spaniei, cannabis, pe care l-ar fi expediat, prin intermediul membrilor grupului, pe teritoriul României.

„Totodată, pentru a se proteja de o eventuală depistare, cei doi lideri ai grupului ar fi solicitat prezenţa pe teritoriul Spaniei a membrilor din eşalonul doi, care ar fi preluat efectiv coletele cu droguri, le-ar fi depus la firme de transport/curierat, utilizând date false de identificare, după care s-ar fi deplasat în ţară, pentru a le prelua de la destinaţie şi a le distribui în municipiile Iaşi, Bucureşti, Suceava şi Cluj-Napoca”, arată poliţiştii.

În prezent, membrii cu atribuţii de execuţie în cadrul grupului, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, se află sub măsuri privative de libertate (doi în arest preventiv, unul în arest la domiciliu şi doi sub măsura controlului judiciar), în urma prinderilor în flagrant delict realizate în luna martie 2023.

În 22 iunie, au fost făcute 5 percheziţii domiciliare în judeţul Suceava, ulterior, procurorii DIICOT dispunând reţinerea pentru 24 de ore a persoanelor bănuite.

O zi mai târziu, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a unuia dintre bănuiţi, cu rol de lider al grupului.

„Având în vedere faptul că faţă de cel de al doilea bănuit, de asemenea lider în cadrul grupului, nu au fost dispuse măsuri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au formulat contestaţie, Curtea de Apel Bucureşti dispunând arestarea preventivă, pentru 30 de zile”, transmite IGPR.

Potrivit poliţiştilor, marţi, 11 iulie, cel de-al doilea lider al grupării a fost identificat în localitatea Fălticeni, judeţul Suceava, bărbatul fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici