Unul dintre turiştii polonezi rătăciţi în Munţii Făgăraş, preluat cu elicopterul şi dus la spital

Unul dintre cei zece turişti care s-au rătăcit, joi, în Munţii Făgăraş, în zona Vârfului Moldoveanu, a fost dus la Spitalul din Făgăraş, judeţul Braşov, cu un elicopter SMURD dotat cu troliu, acesta suferind un traumatism cranian şi o posibilă fractură la mână.

879 afișări
Imaginea articolului Unul dintre turiştii polonezi rătăciţi în Munţii Făgăraş, preluat cu elicopterul şi dus la spital

Unul dintre turiştii polonezi rătăciţi în Munţii Făgăraş, preluat cu elicopterul şi dus la spital

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), un turist a fost rănit şi a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind dus cu elicopter SMURD la Spitalul din Făgăraş cu traumatism cranian minor şi suspect de o fractură la mână.

Pentru a prelua turistul, un salvamontist a coborât din elicopter, cu troliul, până în zona indicată.

Celelalte nouă persoane, care făceau parte din grupul de turişti polonezi, nu au necesitat asistenţă medicală şi nici nu a fost nevoie să fie transportate la autoturismele aflate într-o zonă forestieră, deşi în sprijinul echipelor de intervenţie fusese trimis încă un elicopter, dat fiind faptul că zona în care s-au rătăcit este una greu accesibilă, unde este încă zăpadă.

Cei zece turişti polonezi s-au rătăcit, joi, în Munţii Făgăraş, în timp ce încercau să ajungă la Vârful Moldoveanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici