UPDATE Bilanţ: 1 mort şi 5 răniţi. Bilanţul de 6 victime ale exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, infirmat iniţial de Raed Arafat

Prefectul din Constanţa a confirmat că o persoană, una dintre cele două date dispărute, este decedată.

1600 afișări
Imaginea articolului UPDATE Bilanţ: 1 mort şi 5 răniţi. Bilanţul de 6 victime ale exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, infirmat iniţial de Raed Arafat

Trei victime în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari

UPDATE 15:23 Bilanţ oficial: un mort (declarat iniţial dispărut) şi 5 răniţi. Prefectul judeţului Constanţa nu confirmă informaţia potrivit căreia ar exista o a doua persoană dispărută.

UPDATE 14.55 Bilanţ oficial: 1 mort, 5 răniţi şi o persoană dată dispărută.

UPDATE 13.35: Şeful DSU, Raed Arafat, a infirmat bilanţul de 6 victime anunţat de ISU Dobrogea, precizând că sunt doar 4 persoane rănite şi una dispărută.

Bilanţul a crescut la 6 persoane rănite, a precizat pentru Aleph News, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

„6 victime, dintre care, 1 cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feţei transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore şi 1 persoană dispărută”, a precizat ISU. 

VEZI AICI VIDEO Momentul exploziei de la Rafinăria Petromidia-Năvodari, surprins de un turist aflat pe plaja din Mamaia Nord

ŞTIREA INIŢIALĂ - Explozia de la Petromidia

Ministerul Sănătăţii anunţă în ce stare sunt victimele exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) din cadrul Ministerului Sănătăţii, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari s-au înregistrat 3 victime.

O victimă are arsuri pe aproximativ 45% din suprafaţa corporală. Este transportată cu elicopter SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru stabilizare şi evaluare.

O altă victimă a suferit un traumatism lombar, iar cea de-a treia arsuri la faţă.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiţi să nu stea la mai puţin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuinţe şi să închidă geamurile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici