UPDATE | Ministerul Sănătăţii: Cei doi protestatari de la Spitalul Universitar vor renunţa la greva foamei/ Avocatul Poporului va efectua o anchetă la instituţie. Un protestatar rănit a contactat o bacterie în urma unei operaţii

Avocatul Poporului va efectua o anchetă cu privire la condiţiile din Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, după ce reprezentanţii instituţiei i-au vizitat pe cei doi angajaţi care se află de 17 zile în greva foamei. În urma unor discuţii cu o echipă a Ministerului Sănătăţii trimisă la spital de ministrul Sorin Pintea, cei doi protestatari au spus că vor renunţa la această formă de protest.

558 afișări
Imaginea articolului UPDATE | Ministerul Sănătăţii: Cei doi protestatari de la Spitalul Universitar vor renunţa la greva foamei/ Avocatul Poporului va efectua o anchetă la instituţie. Un protestatar rănit a contactat o bacterie în urma unei operaţii

Avocatul Poporului va efectua o anchetă la Spitalul Universitar. Un protestatar rănit a contactat o bacterie în urma unei operaţii

Reprezentanţii instituţiei Avocatului Poporului i-au vizitat marţi pe greviştii foamei de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au anunţat că va fi demarată o anchetă cu privire la condiţiile din unitatea spitalicească, condiţii semnalate de asistenţii medicali aflaţi în greva foamei, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului, Matei Vîrtosu

”Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii. (..) În plus, în ultimele zile au apărut în spaţiul public şi informaţii privind faptul că un protestatar rănit la manifestaţia din Piaţa Victoriei, din 10 august 2018, ar fi contactat o bacterie după intervenţia chirurgicală efectuată în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Toate aspectele sus-menţionate vor fi avute în vedere cu prilejul demersurilor ce vor fi efectuate de către Avocatul Poporului”, se arată într-un comunicat trimis miercuri de purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului, Matei Vîrtosu, remis MEDIAFAX.

Acesta precizează că reprezentanţii instituţiei Avocatului Poporului s-au deplasat marţi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

„Reprezentanţii Avocatului Poporului s-au deplasat ieri (marţi- n.r.), 21 august 2018, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde au avut o întâlnire cu asistenţii medicali aflaţi în greva foamei. În cadrul întrevederii, reprezentanţii instituţiei au făcut apel la greviştii foamei să renunţe la gestul lor extrem. Protestatarii au reiterat motivele pentru care au recurs la greva foamei, respectiv: lipsa materialelor, improprii din punctul de vedere al curăţeniei în saloane atât pentru pacienţi cât şi pentru personal; lipsa personalului mediu medical; neacordarea drepturilor salariale conform legislaţiei în vigoare, sporuri, vouchere de vacanţă (li s-a pus în vedere alegerea, fie a voucherelor de vacanţă, fie a sporurilor de periculozitate)”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului, Matei Vîrtosu.

Circa 15 angajaţi ai Spitalului Universitar Bucureşti au protestat, pe 6 august, în faţa instituţiei, deoarece sunt nevoiţi să aleagă între voucherele de vacanţă şi sporurile maxime. Ei au reclamat şi lipsa de materiale din spital.

Doi asistenţi medicali de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti au intrat în greva foamei pe 8 august.

Ministerul Sănătăţii: Cei doi protestatari de la Spitalul Universitar vor renunţa la greva foamei

“La solicitarea ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, o echipă a Ministerului Sănătăţii s-a aflat în această după-amiază la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a discutat cu cei doi protestatari aflaţi în greva foamei. În urma discuţiilor avute cei doi au declarat că renunţă la această formă de protest”, se arată într-o informare de presă trimisă, miercuri, de Ministerul Sănătăţii.

Precizarea vine după ce doi angajaţi ai spitalului au intrat în greva foamei de 17, respectiv 15 zile.

“Suntem de 17 zile în greva foamei în faţa Spitalului Universitar de Urgenţă. În această perioadă nu am făcut decât să aducem la cunoştinţă publicului mizeriile din această instituţie, mizeria costă în lipsa de materiale şi este aparatură mizerabilă. (...) S-au distrus toate probele, s-a ajuns până au spălat cu periuţa laboratoarele”, a declarat unul dintre angajaţii spitalului, Daniel Simion, miercuri dimineaţă, într-un video postat pe Facebook.

 

Ministerul Sănătăţii a demarat o acţiune de control, la începutul lunii august, la această unitate sanitară. Concluziile raportului de control vor fi făcute publice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici