Urban şi Romprest vor asigura, provizoriu, salubrizarea sectorului 1 al Capitalei

Companiile de salubrizare Urban şi Romprest au fost contractate de Primăria Sectorului 1 din Capitală pentru a asigura serviciile de profil în următoarele trei luni, după ce autoritatea locală a reziliat înţelegerea cu Rebu.

2 afișări
Imaginea articolului Urban şi Romprest vor asigura, provizoriu, salubrizarea sectorului 1 al Capitalei

Urban şi Romprest vor asigura, provizoriu, salubrizarea sectorului 1 al Capitalei

Primăria Sectorului 1 anunţă că, începând de duminică, salubritatea în sector este asigurată de cele două companii. Urban va lucra în zona de centru-vest a sectorului, iar Romprest în cea de centru-est.

Cele două contracte au fost încheiate prin negociere directă, procedură încă permisă de legea românească, pe criteriul preţului cel mai mic. "Criteriul aplicat la desemnarea celor două societăţi a fost tariful cel mai scăzut", se precizează într-un comunicat al Primăriei.

Contractele cu cele două firme au fost încheiate pentru o perioadă de trei luni, timp în care ar urma să fie pregătită licitaţia pentru desemnarea noului operator de servicii de salubrizare în sector care să opereze pe termen lung. Există totuşi posibilitatea prelungirii contractelor, "dacă situaţia de criză generată de rezilierea contractului cu Rebu nu va fi depăşită până atunci".

"La această soluţie s-a ajuns ca urmare a faptului că, ulterior rezilierii contractului cu Rebu, procedurile de achiziţii publice pentru serviciile de salubritate în sectorul 1 nu au putut fi realizate din cauza repetatelor sabotări din partea acestei companii", se mai arată în documentul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici