Urmărire penală "in rem" în cazul fraudării bacalaureatului de la Liceul ”Traian Vuia” din Făget

Procurorii Parchetului pe lângă Tribunalul Timiş au început urmărirea penală "in rem" pentru fapte de corupţie în cazul suspiciunilor de fraudă a bacalaureatului la Liceul ”Traian Vuia” din Făget, judeţul Timiş, unde a fost depusă o plângere penală potrivit căreia examenul a fost fraudat.

699 afișări
Imaginea articolului Urmărire penală "in rem" în cazul fraudării bacalaureatului de la Liceul ”Traian Vuia” din Făget

Urmărire penală "in rem" în cazul fraudării bacalaureatului de la Liceul ”Traian Vuia” din Făget (Imagine: Tibi Bologh/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, joi a fost începută urmărirea penală ”in rem”, adică fără făptuitor, pentru fapte de corupţie, în cazul suspiciunilor de fraudare a examenului de bacalaureat la Liceul ”Traian Vuia” din oraşul Făget, judeţul Timiş.

Totodată, procurorii au ridicat şi imaginile video din sălile de examen din timpul bacalaureatului, acestea urmând să fie vizionate.

Miercuri, procurorii de la Parchetul Tribunalului Timiş anunţau că verifică modul în care s-a desfăşurat bacalaureatul la Liceul ”Traian Vuia” din oraşul Făget.

Inspectorul-şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, Aura Danielescu, declara că procurorii Parchetului Tribunalului Timiş au cerut ISJ înregistrările video din sălile de examen de la Liceul ”Traian Vuia” din oraşul Făget.

"Noi am anunţat comisia din centrul de examen să ne pregătească înregistrările din toate sălile. Vom verifica tot ce s-a întâmplat acolo. Nu ştim nici în ce fel s-a încercat fraudarea. Probabil e o anchetă în curs de desfăşurare, de asta nu avem mai multe detalii”, spunea Danielescu.

Surse din rândul anchetatorilor de la Parchetul Tribunalului Timiş declarau că a fost depusă o plângere în care se arăta că examenul de bacalaureat de la Făget a fost fraudat.

Aceleaşi surse spuneau că absolvenţii s-au consultat între ei în timpul probelor.

La Liceul ”Traian Vuia” din oraşul Făget au susţinut bacalaureatul 176 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 96 au promovat examenul.

În judeţul Timiş, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost de 65,84%, înaintea contestaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici