Urşii din cauza cărora s-a restricţionat accesul spre Cetatea lui Ţepeş, din Arefu, relocaţi. Ce se va întâmpla cu ursoaica şi cei trei pui ai săi

Ministerul Mediului şi-a dat acordul pentru capturarea, transportul şi relocarea celor patru urşi, o femelă şi trei pui, de pe fondul cinegetic din comuna Arefu din Argeş, după ce Cetatea Poenari a fost închisă din cauza pericolului iminent ca animalele să se întâlnească cu turiştii.

908 afișări
Imaginea articolului Urşii din cauza cărora s-a restricţionat accesul spre Cetatea lui Ţepeş, din Arefu, relocaţi. Ce se va întâmpla cu ursoaica şi cei trei pui ai săi

Urşii din cauza cărora s-a restricţionat accesul spre Cetatea lui Ţepeş, din Arefu, relocaţi. Ce se va întâmpla cu ursoaica şi cei trei pui ai săi

Instituţia Prefectului judeţului Argeş a solicitat Ministerului Mediului o derogare de la măsurile de protecţie a speciilor de faună sălbatică, pentru relocarea ursoaicei şi a celor trei pui, iar Ministerul Mediului a aprobat cererea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Urmare a acestei adrese, Ministerul Mediului a transmis acordul pentru capturarea, transportul şi relocarea celor patru urşi (o femelă şi trei pui) de pe fondul cinegetic din comuna Arefu pe fondurile cinegetice Bratia şi Râuşor”, au transmis, joi, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Prefecturii Argeş.

Procedura de relocare se va efectua cu sprijinul personalului tehnic de specialitate sub coordonarea Direcţiei Silvice Argeş, a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş.

Mai mulţi turişti care au ajuns în localitatea Arefu, din nordul judeţului Argeş, au spus că s-au întâlnit cu urşi în zone în care până acum aceştia nu coborau. Accesul spre Cetatea Poenari, cunoscută ca Cetatea lui Vlad Ţepeş, aflată în vârful muntelui, pentru care e nevoie să fie urcate 3.480 de trepte, a fost restricţionat.

Autorităţile au confirmat prezenţa urşilor şi spun că acesta este motivul pentru care au restricţionat temporar accesul spre Cetatea lui Vlad Ţepeş.

“Oamenii sunt pe primul plan, securitatea şi integritatea acestora ne preocupă. Jandarmeria şi Direcţia silvică ne-au semnalat că există un pericol în zonă şi se ocupă de monitorizare, iar până vom primi răspunsul că pericolul a fost îndepărtat accesul rămâne restricţionat”, a declarat, managerul Muzeului Judeţean Argeş, Cornel Popescu.

Cătălina Turcea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, a declarat, la rândul său, că s-a ajuns la această situaţie pentru că oamenii au hrănit urşii.

“S-a ajuns la această situaţie din cauza faptului că turiştii le dau de mâncare animalelor, iar pe această cale aş dori să fac un apel către ei să nu mai procedeze aşa. Să conştientizeze faptul că urşii reprezintă un pericol”, a declarat Turcea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici