Ursul împuşcat nu are urme de ţesut uman în stomac

Ursul împuşcat vineri seara, după ce a fost suspectat că ar fi cel care a atacat şi a ucis un bărbat pe aleile de sub Tâmpa, nu avea în stomac decât vegetale, şi nu urme de ţesut uman sau de textile.

45 afișări
Imaginea articolului Ursul împuşcat nu are urme de ţesut uman în stomac

Ursul împuşcat nu are urme de ţesut uman în stomac

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi de Sănătate a Alimentelor Braşov care a făcut primele investigaţii asupra animalului împuşcat de o echipă a Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Amatori, în stomacuil ursoaicei nu există niciun fel de urme de ţesut uman ci doar hrană vegetală.

Dorin Enache, directorul executiv al DSVSA Braşov spune însă că o concluzie clară poate fi trasă abia după ce criminaliştii care se ocupă de caz vor face analize de laborator amănunţite ale conţinutului stomacului ursoaicei.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, pentru stabilirea unei legături clare între ursul care l-a afâşiat pe tânărul de sub Tâmpa şi cel capturat de Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor, au fost prelevate fire de păr de la animalul împuşcat. Acestea vor fi comparate cu firele găsite pe trupul tânărului ucis. Mostrele urmează să fie trimise spre analiză la un laborator din afara ţării.

În ciuda primelor concluzii trase de DSVSA, şeful Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Amatori Braşov, Dorin Petre Noaghea, este convins că animalul împuşcat este acelaşi care a sfâşiat o persoană în noaptea de joi spre vineri.

"Din punctul nostru de vedere, ursul pe care l-am împuşcat este cel care l-a ucis pe acel bărbat.Când am decis să împuşcăm animalul, am luat în considerare comportamentul său. Din experienţa noastră,un urs, unde vede sursă de mâncare sau unde ascunde hrana, acolo revine. Or era clar că numai ursul care atacase cu o noapte înainte, putea reveni exact la acea bancă unde a fost descoperit cadavru", a declarat Noaghea.

Potrivit şefului Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Amatori Braşov, lipsa teşutului uman din stomacul ursului este explicabilă "de vreme ce carnea se digeră în maxim 5-6 ore".

"Tânărul a fost ucis vineri dimineaţa, cam pe la ora 2. Noi am împuşcat animalul vineri seara, la ora 21.27. Deci a trecut ceva timp între cele două momente şi este normal să nu se găsească urme de ţesut uman. Din punctul nostru de vedere, nu se discută. Ursul este acelaşi", a precizat sursa citată.

Până la elucidarea cazului, accesul cetăţenilor pe aleile de sub Tâmpa rămâne restricţionat. Printr-un ordin al prefectului Adriana Donţu, echipe de la Poliţia Comunitară, de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Poliţia Comunitară Braşov vor patrula în preajma zonelor împădurite din oraş pentru a se asigura că cetăţenii nu încalcă restricţiile impuse.


.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici