USR cere eliminarea totală a taxei pe boală: instituie tratament discriminatoriu

Taxa pe boală trebuie scoasă de tot, nu doar parţial, cere USR, după ce Consiliul Legislativ a analizat modificările cu privire la taxa pe boală şi a confirmat avertismentul USR că se instituie un tratament discriminatoriu între persoanele care au nevoie de concediu medical.

94 afișări
Imaginea articolului USR cere eliminarea totală a taxei pe boală: instituie tratament discriminatoriu

Potrivit USR, pacienţii cu boli autoimune, boli cardiovasculare, boli endocrine, pacienţii cu accidente cerebrale, pacienţii cu proteze de şold sau genunchi vor fi în continuare „penalizaţi” pentru că taxa de boală li se va aplica.

„În şedinţa de ieri (joi - n.r.), Guvernul PSD-PNL condus de Ciolacu a adoptat o ordonanţă de urgenţă despre care chiar Consiliul Legislativ spune că e discriminatorie, pentru că vor fi taxaţi în continuare pe concediile medicale bolnavii care au avut transplant de organe, accidente auto, TBC, AVC, care au piciorul în ghips şi putem continua. Miniştrii nu sunt medici să aleagă care diagnostic merită taxat şi care nu, nu aşa funcţionează calitatea de asigurat. Vom continua să ne luptăm pentru soluţia corectă: eliminarea integrală a taxei pe boală”, spune vicepreşedinta USR Oana Ţoiu.

USR arată că în Parlament există un proiect de lege al formaţiunii politice pentru eliminarea integrală a taxei pe boală, proiect care are şi confirmarea Consiliului Legislativ şi poate fi deja votat.

„Rămân în continuare o sumedenie de boli şi nenumăraţi pacienţi care vor fi taxaţi de Ciolacu şi Rafila. Este lipsit de decenţă să prezinţi eliminarea parţială a taxei pe boală ca pe un triumf politic”, spune şi medicul Adrian Wiener, deputat USR.

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanţă de urgenţă pentru scutirea de la plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi a cazurilor de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici