USR PLUS anunţă că sunt 36 de candidaţi pentru funcţia de Guvernator al Rezervaţiei Delta Dunării

  • Până la 1 aprilie, termenul limită pentru depunerea candidaturilor, s-au înregistrat 36 de candidaturi pentru funcţia de Guvernator al Rezervaţiei Delta Dunării.
  • Pe 26 aprilie va fi prezentată lista scurtă de candidaţi reprezentanţilor Alianţei USR PLUS.
317 afișări
Imaginea articolului USR PLUS anunţă că sunt 36 de candidaţi pentru funcţia de Guvernator al Rezervaţiei Delta Dunării

USR PLUS anunţă că sunt 36 de candidaţi pentru funcţia de Guvernator al Rezervaţiei Delta Dunării

Până la 1 aprilie, termenul limită pentru depunerea candidaturilor, s-au înregistrat 36 de candidaturi pentru funcţia de Guvernator al Rezervaţiei Delta Dunării. Pe 26 aprilie va fi prezentată lista scurtă de candidaţi reprezentanţilor Alianţei USR PLUS.

„Până la 1 aprilie, termenul limită pentru depunerea candidaturilor, s-au înregistrat 36 de candidaturi pentru funcţia de Guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Urmează a se desfăşura mai multe etape de selecţie astfel încât pe 26 aprilie să fie prezentată lista scurtă de candidaţi reprezentanţilor Alianţei USR PLUS. Din cei 36 de candidaţi, 15 vor merge mai departe în faza de interviuri”, anunţă USR PLUS.

Potrivit sursei citate, procesul de selecţie, derulat de echipele Stein & Partner și Hart Consulting, conţine mai multe etape, inclusiv aplicarea testului Hogan pentru candidaţii care trec de etapa de interviu. Instrumentul de evaluare a personalităţii Hogan Assessments este considerat de către specialiştii în psihologia organizaţională şi resurse umane ca fiind una dintre cele mai prestigioase metode pentru a prezice succesul ocupaţional în roluri cheie, precum cele de management.

Pe 26 aprilie, reprezentanţilor Alianţei USR PLUS li se va prezenta lista scurtă cu candidaţii cărora le-au fost identificate competenţele necesare pentru a îndeplini rolul de Guvernator ARBDD. Ultima etapă este cea a interviurilor finale la care vor participa candidaţii aleşi din lista scurtă de către copreşedinţii USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos. Procesul de selecţie pentru funcţia de Guvernator al ARBDD a început pe 4 februarie şi primul pas l-a reprezentat constituirea unui Consiliu Consultativ, condus de expertul în Project Management George Leca şi format din cele mai importante organizaţii non-guvernamentale, instituţii publice, entităţi care acţionează în Deltă - asociaţii de pescari, asociaţii de protecţia mediului, colectivităţi locale. Sarcina Consiliului a fost să definească atât noul mandat de management al ARBDD, cât şi elementele de competenţă pe care trebuie să le îndeplinească viitorul guvernator numit de USR PLUS”, conchhide comunicatul de presă.

Iniţial, Dan Barna şi Dacian Cioloş i-au adresat o invitaţie lui Ivan Patzaichin să formeze un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării, din care să facă parte asociaţii şi actori relevanţi, pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Patzaichin s-a retras din gupul consultativ, după ce liderul USR Sulina, Mirel Constantin, afirmase că prezenţa lui Ivan Patzaichin în această comisie echivalează cu „lupul paznic la oi”.

Ivan Patzaichin a reclamat „atacuri violente” şi a anunţat că renunţă să mai conducă comitetul consultativ iniţiat de USR PLUS pentru alegerea unui guvernator al Deltei Dunării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici