VACANŢA DE 1 MAI: Aproximativ 11.000 de poliţişti vor asigura ordinea în ţară

Aproximativ 11.000 de poliţişti vor asigura ordinea şi liniştea publică în minivacanţa de 1 Mai, la cele peste o sută de manifestări cultural-artistice şi sportive organizate în Bucureşti şi 27 de judeţe, la care sunt aşteptate să participe 14.000 de persoane, precum şi pe drumurile publice.

88 afișări
Imaginea articolului VACANŢA DE 1 MAI: Aproximativ 11.000 de poliţişti vor asigura ordinea în ţară

VACANŢA DE 1 MAI: Aproximativ 11.000 de poliţişti vor asigura ordinea în ţară (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Române, 10.973 de poliţişti, dintre care 7.120 de la ordine publică, 1.554 de la rutieră şi 1.939 de la transporturi, arme, investigaţii criminale sau investigarea fraudelor vor fi în stradă în perioada minivacanţei de 1 Mai.

Aceştia vor asigura ordinea în zona manifestărilor cultural-artistice şi sportive ce vor avea loc în 104 de locuri din 27 de judeţe şi din Bucureşti, la care se estimează că vor participa aproximativ 140.000 de persoane.

Poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi pe 394 de tronsoane de drumuri naţionale, în special pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone. Pe drumurile publice vor fi 700 de autovehicule ale Poliţiei, dintre care 300 vor avea aparate radar.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula pe 305 trenuri de călători, în special pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi în 297 de staţii şi triaje de cale ferată. Totodată, 37 de trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti.

De asemenea, poliţiştii de la transporturi vor patrula în 14 aerogări naţionale şi internaţionale, precum şi în 27 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre, a precizat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici