Vacanţe de Paşte mai ieftine în Grecia şi Bulgaria. Vezi preţurile din România

Preţurile pachetelor turistice interne pentru sărbătorile de Paşte rămân la nivelul anului trecut, în timp ce în străinătate scad cu 5-10% în cazul Greciei şi Bulgariei, dar cresc cu 10% în staţiunile turceşti, potrivit datelor furnizate MEDIAFAX de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism.

85 afișări
Imaginea articolului Vacanţe de Paşte mai ieftine în Grecia şi Bulgaria. Vezi preţurile din România

Vacanţe de Paşte mai ieftine în Grecia şi Bulgaria. Vezi preţurile din România (Imagine: Andrei Iliescu/Mediafax Foto)

"Preţurile pachetelor interne de Paşte şi de 1 Mai de anul acesta vor fi aproximativ ca cele de anul trecut sau uşor mai scăzute, dar nu trebuie să uităm că 2009 a fost an de criză şi, oricum, ofertele au ţinut cont de această circumstanţă", a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele ANAT, Corina Martin.

În ceea ce priveşte pachetele externe de Paşte, preţurile vor fi, în general, similare cu cele de anul trecut, sau chiar mai mici cu 5% până la 10% în cazul Greciei sau al Bulgariei şi cu până la 10% mai mari în Turcia.

Un pachet de 3 nopţi la un hotel de 5 stele din Mamaia costă în perioada Paştelui circa 1.000 de lei de persoană, în regim all inclusive. Un sejur similar ca perioadă, dar la un hotel de 4 stele din aceeaşi staţiune costă 470 lei/persoană cu demipensiune.

O noapte de cazare la un hotel de trei stele din Sinaia costă 60 de lei de persoană, iar într-o unitate similară de la Bran tariful este de 90 de lei. În Poiana Braşov preţul unei nopţi de cazare la un hotel de 3 stele este de circa 100 lei de persoană. În Borşa, o noapte la o unitate de 3 stele costă 74 lei de persoană, iar la Gura Humorului 65 lei.

La un hotel de 4 stele din Slănic Moldova, un pachet de 3 nopţi de cazare cu mic dejun, masă tradiţională de Paşte, cu mic dejun inclus, este vândut cu 500 de lei de persoană.

Pentru un pachet de patru zile şi trei nopţi de Paşte în insula Santorini din Grecia, la hotel de 3 stele, un turist trebuie să plătească de la 42 de euro pe zi pentru un loc în cameră dublă. Transportul nu este inclus în acest preţ.

Tot de Paşte, în staţiunea elenă Paralia Katerini un pachet la un hotel de 3 stele, incluzând trei nopţi de cazare, costă 60 de euro pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus şi transport cu autocarul

Pentru aceeaşi perioadă, un pachet la Nisipurile de Aur, în Bulgaria, la hotel de 3 stele şi trei nopţi de cazare costă 20 de euro, fără masă şi transport, şi 54 de euro cu toate mesele incluse.

În Turcia, 4 zile la un hotel de 3 stele, fără transport, dar cu mic dejun inclus, costă începând de la 75 de euro.

În Amsterdam preţurile sunt de circa 500 de euro pentru un loc în cameră dublă, transport cu avionul, 4 nopţi de cazare la un hotel de 3 stele cu mic dejun inclus, transferuri de la aeroport la hotel şi tur de oraş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici