Vaccinare masivă la chiuvetă. DNA: Mai mult de jumătate dintre persoanele care figurează ca vaccinate nu ar fi primit doza

Mai mult de jumătate dintre persoanele care figurează ca vaccinate la Centrul din Petea nu ar fi primit doza de vaccin, a anunţat joi DNA, care a dispus miercuri reţinerea unei asistente medicale şi a altor două persoane.

31256 afișări
Imaginea articolului Vaccinare masivă la chiuvetă. DNA: Mai mult de jumătate dintre persoanele care figurează ca vaccinate nu ar fi primit doza

Vaccinare masivă la chiuvetă. DNA: Mai mult de jumătate dintre persoanele care figurează ca vaccinate nu ar fi primit doza

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a unei asistente medicale din cadrul Direcţiei de Sănătate Satu Mare, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual şi complicitate la fals informatic, toate în formă continuată, şi a două persoane fără calitate specială, sub aceleaşi acuzaţii.

Conform procurorilor, cei trei suspecţi figurează între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre asistentele medicale şi registratorii din centrul de vaccinare Petea implicaţi în eliberarea certificatelor false de vaccinare şi cei interesaţi de obţinerea acestora.

„Concret, cei trei ar fi procedat la identificarea unor persoane care doreau să obţină adeverinţe de vaccinare fără a le fi administrată doza de vaccin, cerând şi primind în schimb sume de bani (250 -300 euro). Banii le erau transmişi asistenţilor medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea implicaţi în activităţile infracţionale descrise în comunicatul anterior, iar o parte li se <întorceau> drept recompensă pentru <serviciile> prestate”, se arată în comunicat.

DNA arată că din probele administrate a reieşit că, în perioada 8 septembrie-2 noiembrie 2021, supusă analizei până în acest moment, la Centrul de vaccinare Petea figurează în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare (RENV) un număr de 5.495 de persoane ca fiind vaccinate. Din analiza datelor au rezultat suspiciuni că peste 3.500 de persoane fie nu ar fi fost fizic în centrul de vaccinare, ori au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin.

În acest caz se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici