Vaccinul antituberculos ar putea fi produs din nou la Institutul Cantacuzino. Consiliul General al Capitalei vrea să aloce 700.000 lei

Consilierii municipali vor să aloce suma de 700.000 de lei pentru reluarea producţiei vaccinului antituberculos (BCG) la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino", potrivit unui proiect care va fi discutat în şedinţa de vineri a CGMB.

170 afișări
Imaginea articolului Vaccinul antituberculos ar putea fi produs din nou la Institutul Cantacuzino. Consiliul General al Capitalei vrea să aloce 700.000 lei

Vaccinul antituberculos ar putea fi produs din nou la Institutul Cantacuzino. Consiliul General al Capitalei vrea să aloce 700.000 lei (Imagine: Ana Poenariu/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit proiectului de hotărâre, suma a fost deja prevăzută în bugetul Administraţiei Spitalelor, însă este nevoie de aprobarea explicită a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pentru a fi alocată.

"Aprobarea alocării sumei nu afectează echilibrul bugetar, suma fiind inclusă în bugetul Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) aprobat prin Hotărârea CGMB nr. 129/2013", se arată în expunerea de motive a proiectul de hotărâre.

În referatul ASSMB se precizează că, urmare a importului de vaccinuri, există atât o discontinuitate a procesului de aprovizionare, cât şi costuri suplimentare atât pentru buget cât şi pentru populaţie.

În anul 2009, Institutul Cantacuzino a încetat producţia de vaccinuri, întrucât dotarea, organizarea şi desfăşurarea producţiei nu corespundeau normelor internaţionale şi naţionale în materie, ceea ce a determinat recurgerea la importuri.

La sfârşitul lunii mai, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, declara că are în vedere ca, după reluarea capacităţii maxime de producţie a Institutului Cantacuzino, să înceapă şi fabricarea vaccinului BCG şi a Cantastimului.

Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino este un producător autonom, cu gestiune financiară şi economică independentă, care are ca obiect de activitate producţia de vaccinuri şi activitate de cercetare-dezvoltare

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii şi este gratuit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici