Vaccinul Pfizer-BioNTech produce de 10 ori mai mulţi anticorpi decât vaccinul chinezesc Sinovac - STUDIU

  • Vaccinul produs de Pfizer-BioNTech, care are la bază tehnologia ARN mesager, produce de 10 ori mai mulţi anticorpi decât vaccinul Sinovac, care funcţionează pe bază de viruşi inactivi.
  • Descoperirile au fost făcute în cadrul unui nou studiu care poate explica rezultatele dintre campaniile de imunizare care au folosit vaccinuri diferite.
  • Studiul a fost realizat în Hong Kong şi a fost publicat, joi, în revista medicală The Lancet.
818 afișări
Imaginea articolului Vaccinul Pfizer-BioNTech produce de 10 ori mai mulţi anticorpi decât vaccinul chinezesc Sinovac - STUDIU

Vaccinul Pfizer-BioNTech produce de 10 ori mai mulţi anticorpi decât vaccinul chinezesc Sinovac - STUDIU

Astfel, studiul a descoperit că angajaţii din domeniul sănătăţii din Hong Kong care au fost imunizaţi cu schema completă cu vaccinul Pfizer/BioNTech au un nivel de anticorpi de aproximativ 10 ori mai mare decât cei care au primit vaccinul Sinovac bazat pe viruşi inactivi, potrivit Bloomberg.

Deşi anticorpii nu sunt singurul factor care trebuie luat în considerare în imaginea de ansamblu a capacităţii unui vaccin de a genera imunitate împotriva COVID-19, „diferenţele în concentraţia anticorpilor neutralizatori identificate în studiul nostru s-ar putea traduce în diferenţe substanţiale în ceea ce priveşte eficacitatea vaccinurilor”, afirmă cercetătorii.

Constatările studiului din Hong Kong se alătură unui număr tot mai mare de dovezi potrivit cărora vaccinurile ARNm sunt superioare când vine vorba de oferirea unei protecţii potente şi cuprinzătoare împotriva SARS-CoV-2 şi variantelor sale, comparativ cu vaccinurile care se bazează pe metode mai tradiţionale, precum cele cu viruşi inactivi.

Ţările care şi-au axat campania de imunizare anti-COVID pe vaccinurile chinezeşti Sinovac şi Sinopharm nu au înregistrat o scădere atât de mare a numărului de cazuri, comparative cu ţările care au folosit vaccinuri care utilizau ARNm. Totuşi, şi vaccinurile cu tehnologie tradiţională au redus semnificativ numărul de infecţii severe şi decese cauzate de COVID-19.

Eficacitatea mai scăzută a vaccinurilor inactivate a determinat ţări ca Thailanda şi Emiratele Arabe Unite să ofere populaţiei deja imunizate în regim complet o a treia doză a unui vaccin ARNm, în contextul răspândirii variantei Delta mult mai infecţioase a coronavirusului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici