Vâlcea: Finanţele Publice execută silit Primăria Ocnele Mari; sub sechestru, şi microbuzul elevilor

Finanţele Publice din Vâlcea execută silit Primăria Ocnele Mari, pentru o corecţie aplicată la un proiect european şi neachitată de autorităţile locale, fiind puse sub sechestru mai multe bunuri, între care două terenuri, plugul de zăpadă, dar şi microbuzul Primăriei pentru transportul elevilor.

280 afișări
Imaginea articolului Vâlcea: Finanţele Publice execută silit Primăria Ocnele Mari; sub sechestru, şi microbuzul elevilor

Vâlcea: Finanţele Publice execută silit Primăria Ocnele Mari; sub sechestru, şi microbuzul elevilor (Imagine: Shutterstock)

Primăria oraşului Ocnele Mari, din judeţul Vâlcea, este executată silit de Fisc, care va scoate la vânzare mai multe bunuri mobile şi imobile ale administraţiei locale, în contul unei datorii care provine dintr-o corecţie financiară la un proiect pe fonduri europene, corecţie neachitată de către autorităţile din Ocnele Mari, transmtie corespondentul MEDIAFAX.

Fiscul din Vâlcea va vinde la licitaţie, în 23 decembrie, toate bunurile puse sub sechestru, între care plugul pentru deszăpezire, două terenuri, singurul autoturism al Primăriei, dar şi alte bunuri ce vor fi vândute pentru a acoperi corecţia aplicată la proiectul european unde s-au descoperit nereguli. Singurul bun pus sub sechestru care nu va fi scos la licitaţie este microbuzul Primăriei Ocnele Mari, care este destinat transportului elevilor.

Problemele administraţiei din Ocnele Mari cu Fiscul au apărut după ce în anul 2013 a fost aplicată o corecţie de 25 la sută la un proiect pe fonduri europene unde s-au găsit nereguli.

"Este vorba despre o sumă de vreo 557.000 lei, o corecţie de 25 la sută. Este un program de modernizare a şcolii pe fonduri europene. La o verificare s-au găsit nişte greşeli de procedură, s-a aplicat o corecţie de 25 la sută, am contestat şi suntem în instanţă cu procesul în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar încă nu s-a stabilit termenul de judecare, însă finanţele îşi văd de procedură înainte", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX viceprimarul oraşului Ocnele Mari, Eugen Iordache.

Potrivit datelor furnizate de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Vâlcea la solicitarea MEDIAFAX, executarea silită se face în baza unei somaţii şi a unui titlu executoriu din 19 iunie 2013, pentru suma de 557.908,82 lei. Reprezentanţii AJFP Vâlcea spun că, potrivit legii, debitorul, care este instituţie publică, ar fi trebuit ca în termen de şase luni de la comunicarea somaţiei să cuprindă în bugetul de venituri şi cheltuieli creditele necesare achitării obligaţiei, lucru pe care autorităţile din Ocnele Mari nu l-au făcut.

"Precizăm că între momentul emiterii somaţiei şi al emiterii popririi, Unitatea Administrativ Teritorială Ocnele Mari a contestat în instanţă executarea silită declanşată de către AJFP Vâlcea, Judecătoria Râmnicu Vâlcea, prin Sentinţa 8738/26.11.2013, respingând ca neîntemeiată contestaţia la executare. Urmare a neachitării popririi, în data de 16.06.2014 a fost instituit sechestru pe următoarele bunuri mobile: buldoexcavator, microbuz, tractor, remorcă, iar în data de 15.09. 2014 a fost instituit sechestrul asupra a două terenuri aflate în proprietate public privată, precum şi asupra altor bunuri mobile: autoturism, remorcă, plug 3 brazde. Deoarece ulterior sechestrării bunurilor nu s-a achitat nicio sumă, pentru data de 23.12.2014 a fost organizată licitaţie publică pentru următoarele bunuri: două terenuri, buldoexcavator, autoturism Dacia, două tractoare, două remorci, plug 3 brazde, urmând ca din sumele încasate să fie stins debitul transmis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice", se precizează într-un document transmis de AJFP Vâlcea la solicitarea MEDIAFAX.

Documentul citat precizează că microbuzul pus sub sechestru nu va fi scos la licitaţie întrucât este folosit pentru transportul elevilor.

Viceprimarul din Ocnele Mari a declarat corespondentului MEDIAFAX că terenurile puse sub sechestru au suprafeţe de aproximativ 500 -600 de metri pătraţi, iar autoturismul ce va fi scos la licitaţie este singurul autoturism aflat în dotarea primăriei din localitate. Întrebat ce fac autorităţile locale în această situaţie, viceprimarul Eugen Iordache a răspuns: "Încercăm să vedem ce putem face până atunci”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici