Vâlcea: Inundaţii în 17 localităţi, drumuri blocate sau cu trafic restricţionat, 17 familii izolate

Precipitaţiile abundente din ultimele ore au provocat inundaţii în 17 localităţi ale judeţului Vâlcea, în comuna Lădeşti 17 familii rămânând izolate după ce un drum a fost închis din cauza inundaţiilor, circulaţia pe mai mai multe tronsoane rutiere fiind restricţionată sau complet blocată.

541 afișări
Imaginea articolului Vâlcea: Inundaţii în 17 localităţi, drumuri blocate sau cu trafic restricţionat, 17 familii izolate

Vâlcea: Inundaţii în 17 localităţi, drumuri blocate sau cu trafic restricţionat, 17 familii izolate (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de Prefectura judeţului Vâlcea, ploile torenţiale din ultimele ore au inundat 26 de gospodării din localităţile Mitrofani, Băbeni, Drăgăşani, Ioneşti, Ştefăneşti, Suteşti, Stroieşti, Lădeşti, Olanu, Lungeşti, Şirineasa, Laloşu, Drăgoeşti, Şuşani, Păuşeşti Măglaşi, Orleşti şi Râmnicu Vâlcea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Traficul rutier este fie complet închis, fie parţial restricţionat pe mai multe drumuri care s-au surpat în urma alunecărilor de teren ori sunt acoperite de ape. Astfel, drumul sătesc Găgeni - Burlui din comuna Lădeşti a fost închis, fiind impracticabil, un număr de 17 familii din Lădeşti rămânând izolate.

Un pacient din această localitate care are nevoie de dializă a fost transportat la spital, unde a rămas internat.

În comuna Laloşu, un drum către cabana din localitate a fost, de asemenea, închis din cauza inundaţiilor, iar în comuna Stroeşti, satul Dianu, drumul comunal 132 s-a surpat pa o distanţă de 15 metri, din cauza unei alunecări de teren mai vechi care s-a reactivat în urma ploilor, pe acest drum circulndu-se în prezent pe o singură bandă.

Angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, Secţia Drumuri Naţionale, CEZ şi Sistemul de Gospodărire a Apelor acţionează în localităţile afectate pentru limitarea efectelor inundaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici