Vâlcea: Profesor, acuzat de hărţuire sexuală

Un profesor de arte plastice de la Grupul Şcolar "Constantin Brâncoveanu", din Horezu, judeţul Vâlcea, este cercetat de poliţiştii din localitate după ce o elevă a depus o plângere împotriva lui, acuzându-l de hărţuire sexuală.

223 afișări
Imaginea articolului Vâlcea: Profesor, acuzat de hărţuire sexuală

Vâlcea: Profesor, acuzat de hărţuire sexuală (Sursa: Mediafax Foto)

Roxana M., în vârstă de 17 ani, elevă în clasa a XI - E, a depus, în 28 februarie, o plângere la sediul Poliţiei Horezu împotriva profesorului Petre Bardaşu, în vârstă de 60 de ani.

"În plângerea depusă, Roxana M. spune că în 20 februarie, în timp ce se afla într-un depozit de carte al liceului, unde o chemase profesorul să îi dea un material, a fost luată în braţe, sărutată şi mângâiată de către Petre Bardaşu. Pentru că pe holurile liceului sunt montate camere video, există o filmare din ziua respectivă, de două minute şi ceva, în care se văd eleva şi profesorul când intră în depozitul de carte. Tot pe casetă se mai vede fata când iese plângând, dar şi profesorul când o ţine de gât înainte de a intra în încăperea respectivă. Dosarul e în lucru la Poliţia Horezu, sub coordonarea unui procuror şi profesorul e cercetat pentru hărţuire sexuală", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea, subinspectorul Diana Smărăndoiu.

Roxana M. a depus o plângere împotriva profesorului, în 4 martie, şi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea.

Inspectorul general şcolar, Gheorghe Ciucă, a declarat, joi, că a deschis o anchetă în acest caz şi a hotărât ca profesorul Petre Bardaşu să nu mai predea la clasa în care este eleva.

"Fata a suferit un şoc, motiv pentru care, peste două zile, le-a spus directorilor adjuncţi ai liceului şi dirigintei ce s-a întâmplat. Cazul este cercetat de Poliţia din oraşul Horezu la ora actuală. Aşteptăm finalizarea anchetei ca să putem lua măsuri împotriva profesorului", a precizat, joi, inspectorul general şcolar Ciucă.

Tot acesta a mai spus că Petre Bardaşu a mai fost implicat într-un scandal asemănător în 20 martie 2003. Atunci, a fost acuzat de o elevă de clasa a VI-a, dar în urma cercetărilor s-a stabilit că profesorul este nevinovat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici