Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea obligatorie: Nu este o soluţie

  • Vaccinarea obligatorie nu este o soluţie în acest moment, este de părere preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.
  • Acesta spune că este important ca la baza deciziei să fie dorinţa persoanei care se vaccinează, care să înţeleagă că în acest fel este responsabilă şi faţă de cei care se pot îmbolnăvi grav.
1136 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea obligatorie: Nu este o soluţie

Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea obligatorie: Nu este o soluţie

Întrebat, marţi, în conferinţă de presă, dacă nu ar fi o soluţie vaccinarea obligatorie, dr. Valeriu Gheorghiţă, a spus că la bază trebuie să fie dorinţa persoanei care se vaccinează.

„Obiectivul nostru nu este să creştem prin orice mijloc numărul persoanelor care se vaccinează. Este important ca la baza deciziei să rămână până la urmă dorinţa persoanei care se vaccinează în baza informaţiilor pe care le are. Ţine foarte mult de percepţia societăţii asupra unei măsuri de acest gen. Nu cred că suntem pregătiţi ca societate să înţelegem acest tip de abordare, însă, în momentul de faţă consider că vaccinarea nu poate fi obligatorie şi asta este părerea mea personală”, a spus Gheorghiţă.

Acesta este de părere că fiecare trebuie să fie responsabil în faţa deciziei pe care o ia.

„Dacă eu mă îmbolnăvesc şi voi îmbolnăvi, la rândul meu, chiar cu neştiinţă, alte persoane, care vor avea o evoluţie nefavorabilă... (...) Tendinţa pe alocuri este să încercăm să facem tot ce e posibil să ocolim măsurile care au ca rol important prevenirea îmbolnăvirilor: fie la intrarea în ţară prezentăm adeverinţe false, fie ocolim aceste măsuri cu caracter restrictiv şi aşa mai departe”, a mai spus Gheorghiţă.

Preşedintele CNCAV a mai spus că toate aceste măsuri au fost gândite să protejeze sănătatea oamenilor şi să scadă numărul celor care se îmbolnăvesc grav şi ajung la spital.

„Dacă înţelegem lucrurile acestea este evident că este un pas înainte. Însă în momentul de faţă nu consider că vaccinarea obligatorie este o soluţie. (Dacă nu înţelegem – n.r.), atunci o să plătim cu toţii aceste consecinţe”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici