Valeriu Gheorghiţă, predicţii despre rata de vaccinare din Cluj-Napoca

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, Valeriu Gheorghiţă, a declarat vineri seara că în Cluj-Napoca rata de vaccinare a depăşit 40% şi în scurt timp va ajunge la 50%.

2313 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă, predicţii despre rata de vaccinare din Cluj-Napoca

Valeriu Gheorghiţă, predicţii despre rata de vaccinare din Cluj-Napoca

„Este unul dintre municipiile cu cea mai mare rată de acoperire vaccinală. Sunt la peste 40% şi la modul în care se derulează activitatea de vaccinare din Cluj, cu centre de vaccinare, cu centre de tip drive-through, se va organiza săptămâna viitoare un maraton de vaccinare, sigur că se va ajunge în timp scurt la peste 50%”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi24.

Acesta a spus că în Cluj-Napoca şi incidenţa este mică şi că „noi ne dorim să aveam acest trend descendent la nivel naţional”.

Întrebat dacă ar fi normal ca în Cluj-Napoca o parte dintre restricţiile care sunt la nivel naţional să fie ridicate, coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că se pot lua diferenţiat o serie de măsuri.

„Eu cred că în interiorul acelor localităţi, cel puţin pentru anumite tipuri de activităţi, sigur că se pot lua diferenţiat o serie de măsuri în sensul deschiderii activităţilor, restaurante, se discută o serie de propuneri cu un grad cât mai ridicat de ocupare a locurilor în restaurante. Sunt toate variantele propuse, sunt dezbătute, încât să se menţină un echilibru între situaţia epidemiologică şi dorinţa noastră de a reveni la normalitate”, a mai spus Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici