Valeriu Gheorghiţă, revoltat: Nu vom putea fi bine. Virusul este adaptat şi ştie ce are de făcut

Dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de imunizare, spune, revoltat, că valul 4 nu se duce sub nici o formă. Nu vom putea fi bine, virusul este adaptat, ştie ce are de făcut şi va rămâne în populaţie dacă nu ne apărăm, spune medicul: „nici măcar instinctul de apărare nu îl mai avem”.

17624 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă, revoltat: Nu vom putea fi bine. Virusul este adaptat şi ştie ce are de făcut

Valeriu Gheorghiţă, revoltat: Nu vom putea fi bine. Virusul este adaptat şi ştie ce are de făcut

Întrebat dacă valul 4 chiar se termină, în contextul în care tot mai puţini oameni se vaccinează, pentru că nu le mai este teamă de certificatul verde şi cred că valul 4 se duce, Valeriu Gheorghiţă a răspuns: „valul 4 nu se duce sub nicio formă. Ne uităm în multe ţări europene: Germania, Franţa, Marea Britanie, Danemarca, asistăm la creşterea numărului de cazuri, dar diferenţa este că acolo nu se regăsesc cazuri severe şi care au nevoie de terapie intensivă tocmai pentru că au o rată foarte mare de vaccinare, spre deosebire de noi, care tocmai ce astăzi am început şi şcolile cu prezenţă fizică, acolo unde s-a putut”.

Coordonatorul campaniei de imunizare spune, la un post de televiziune, că suntem în plin sezon rece şi „evident că lucrurile vor continua”.

Dr. Valeriu Gheorghiţă se aşteaptă să crească noile cazuri, ceea ce va fi observat în următoarele două săptămâni.

„Nu avem niciun motiv să credem că evoluţia va fi una favorabilă în perioada următoare şi cred că trebuie să învăţăm ceva din această experienţă, pentru că 240 de decese într-o zi este enorm. Nu putem să spunem că este mai bine. Niciun deces pe care îl putem preveni nu este tolerabil, nu putem să acceptăm acest lucru. 4.000 de cazuri noi pe zi este enorm pentru un sistem medical în care în momentul de faţă sunt peste 1870 de pacienţi în terapie intensivă. Practic orice caz în plus sau orice caz grav reprezintă în momentul de faţă o problemă reală pentru sistemul medical. Nu este normal şi firesc să mai avem niciun caz de deces pe care îl puteam preveni”, declară medicul.

Acestuia i se pare de neînţeles faptul că „ne uităm în fiecare zi la cifre şi trecem atât de uşor peste această situaţie! Sunt oameni care au murit în ultimele 24 de ore din cauza unei boli pe care altfel o putem preveni. Dar în niciun caz, într-un context în care suntem complet dezbinaţi, nu mai suntem solidari, ne acuzăm unii pe alţii, ne arătăm cu degetul, ne suspectăm, nu vom putea fi bine. Nu avem cum. Acest virus este atât de adaptat, ştie ce are de făcut şi va rămâne în populaţie şi îşi va face treaba cum ştie mai bine foarte mult timp de aici înainte dacă noi nu ştim să ne protejăm şi nu stăm să ne apărăm. Am senzaţia că nici măcar instinctul de apărare nu îl mai avem”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici