Vama Albiţa: 15 poliţişti de frontieră arestaţi - VIDEO

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a arestat preventiv 15 poliţişti de frontieră de la Vama Albiţa, reţinuţi în urmă cu o zi de procurorii anticorupţie, sub acuzaţia de luare de mită. Instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Aceştia pot contesta decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

344 afișări
Imaginea articolului Vama Albiţa: 15 poliţişti de frontieră arestaţi - VIDEO

Vama Albiţa: 15 poliţişti de frontieră arestaţi (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au emis ordonanţe de reţinere pentru:

- comisarul şef de poliţie Daniel Cristian Corbean, şeful Poliţiei de Frontieră (PF) Albiţa

- Traian Mazdrag, Gheorghe Carp, Traian Tătaru şi Petruţ Porumboiu - agenţi şefi de poliţie

- Cătălin Popa, Gelu-Gabriel Marcu - agent şef adjunct de poliţie

- Ioan Balahura, Claudiu Cătălin Alistar, Constantin Tănasă, Radu-Daniel Gîrţu, Iordan Bălţatu, Vlad Grigorescu, George Ionescu, Cătălin Popa, Cătălin-Bogdan Cherciu, Ciprian-Cristi Racoviţă, Alexandru-Lucian Luca, Maria-Ruxandra Albuşan, Marius Florin Gavriliţă, Florin Onilă, Sebastian-Marius Ciobanu - agenţi principali de poliţie

- Andrei-Alin Nechita, Dănuţ-Mirel Cornea, Marius Andrei Pascal, Rareş-Ionuţ Forţu, Octavian Mardare, Marius Frenţescu, Ionuţ Alin Taragan şi Vlad Polojan - agenţi de poliţie

Toţi sunt acuzaţi de luare de mită în formă continuată şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, se arată într-un comunicat de luni al DNA.

Video Stirileprotv.ro

Cei 30 de reţinuţi au fost prezentaţi instanţei Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în perioada noiembrie 2010 - ianuarie, cei 15 inculpaţi, în exercitarea atribuţiilor de serviciu au pretins, primit sau acceptat sume de bani ca mită, atât în nume propriu, cât şi în numele celorlalţi colegi, pentru a trece cu vederea şi a nu constata infracţiuni, contravenţii sau nereguli comise la trecerea frontierei de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici