Vameşii de la Leuşeni interzic în continuare intrarea românilor în R. Moldova

Autorităţile moldovene din punctul de trecere a frontierei Leuşeni interzic în continuare intrarea cetăţenilor români pe teritoriul Republicii Moldova, chiar şi după redeschiderea vămii moldovene, miercuri, la ora 12.45.

414 afișări
Imaginea articolului Vameşii de la Leuşeni interzic în continuare intrarea românilor în R. Moldova

Accesul în Republica Moldova pe la Vama Leuşeni, oprit (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui, autorităţile vamale moldovene continuă să facă selecţia celor care doresc să intre pe teritoriul Republicii Moldova.

"De la redeschiderea Vămii Leuşeni, la ora 12.45, au fost întorşi 15 cetăţeni români, printre care şi şapte jurnalişti. Din ce am discutat cu persoanele în cauză, autorităţile vamale moldovene nu le-au oferit niciun fel de explicaţie legată de interdicţia de intra pe teritoriul Republicii Moldova", a declarat pentru MEDIAFAX inspectorul Manuel Nacu, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui.

Miercuri, începând de la ora 9.30, autorităţile vamale din punctul de trecere a frontierei Leuşeni din Republica Moldova au comunicat omologilor din Vama Albiţa că nu mai permit accesul niciunei persoane pe teritoriul statului moldovean, invocând probleme tehnice la aparatura din punctul de control.

Până la închiderea Vamei Leuşeni, un număr de 43 de persoane, toate de cetăţenie română, au fost împiedicate să intre în Republica Moldova, în ultimele 24 de ore, de către vameşii moldoveni.

Traficul rutier în Vama Leuşeni a fost redeschis începând cu ora 12.45.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici