Vămile Giurgiuleşti şi Cahul, închise de către autorităţile moldovene

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi au anunţat că autoritatea vamală din Republica Moldova a decis, miercuri, în jurul orei 11.00, închiderea traficului în vămile Giurgiuleşti şi Cahul.

272 afișări
Imaginea articolului Vămile Giurgiuleşti şi Cahul, închise de către autorităţile moldovene

Vămile Giurgiuleşti şi Cahul au fost închise de către autorităţile moldovene (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Am fost informaţi în urmă cu zece minute de către autorităţile vamale din Republica Moldova că din cauza traficului intens înregistrat în ultimele două zile la frontieră s-a decis suspendarea tranzitului", a declarat, miercuri, Marcela Antohe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Miercuri dimineaţă au fost închise de către vameşii moldoveni şi punctele de trecere a frontierei de la Leuşeni şi Sculeni.

Astfel, autorităţile vamale din punctul de trecere a frontierei Leuşeni din Republica Moldova au comunicat omologilor din Vama Albiţa că nu mai permit accesul niciunei persoane în R. Moldova, începând de miercuri, de la ora 9.30, invocând probleme tehnice la aparatura din punctul de control.

Până la închiderea Vamei Leuşeni, un număr 43 de persoane, toate de cetăţenie română, au fost împiedicate să intre în Republica Moldova, în ultimele 24 de ore, de către vameşii moldoveni.

Potrivit unor reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră Română, 280 de cetăţeni români, moldoveni şi bulgari, au trecut, în ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră româneşti, însă nu au fost lăsaţi să ajungă în Republica Moldova, fiind întorşi din drum de către vameşii moldoveni.

Dintre aceştia, peste 20 au fost jurnalişti care au încercat să intre în Republica Moldova, dar autorităţile de frontieră moldovene nu i-au lăsat să treacă de vamă invocând diferite motive, precum lipsa acreditărilor permanente, a asigurărilor medicale sau a invitaţiilor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici