Vanghelie, la Curtea de Apel: "Vreau să particip la o viaţă normală. Sunt în anul II la facultate şi vreau să merg la cursuri. Dacă vreţi, vă spun acum zece legi pe de rost". Decizia CAB

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a spus, marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, unde a cerut înlocuirea arestului la domiciliu, că vrea să fie lăsat în libertate pentru că are de întreţinut doi copii, dar şi pentru că este student în anul al doilea şi vrea să meargă la cursuri.

3904 afișări
Imaginea articolului Vanghelie, la Curtea de Apel: "Vreau să particip la o viaţă normală. Sunt în anul II la facultate şi vreau să merg la cursuri. Dacă vreţi, vă spun acum zece legi pe de rost". Decizia CAB

Vanghelie, la Curtea de Apel: "Vreau să particip la o viaţă normală. Sunt în anul II la facultate şi vreau să merg la cursuri. Dacă vreţi, vă spun acum zece legi pe de rost"

UPDATE - Vanghelie rămâne în arest la domiciliu. CAB i-a respins cererea de judecare sub control judiciar

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, rămâne în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins definitiv, marţi, cererea de înlocuire a măsurii cu controlul judiciar, în dosarul în care este judecat pentru abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

Tribunalul Bucureşti a menţinut, în 6 octombrie, măsura arestului la domiciliu luată în cazul lui Marian Vanghelie. Prin aceeaşi decizie, instanţa a respins, ca neîntemeiată, şi cererea lui Marian Vanghelie de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Marian Vaghelie a invocat, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, că vrea să aibă o viaţă normală, să îşi poată întreţine familia şi să meargă la cursuri, fiind student în anul al doilea la Administraţie Publică.

”Am arătat şi faptul că sunt student, şi faptul că am doi copii şi că vreau să particip la o viaţă normală. Am spus că la sumele industriale despre care se discută ar trebui să doresc eu să stau în arest la domiciliu”, a afirmat Vanghelie, la ieşirea de la Curtea de Apel Bucureşti.

Întrebat de jurnalişti cum se simte ca student, în ce an este şi ce studiază, primarul suspendat a spus că este student la Administraţie Publică, fără a preciza la ce universitate, şi că a terminat anul întâi.

”Sunt la Administraţie Publică. Nu pot să studiez altceva dacă 15 ani asta am făcut. Mă apuc acum să învăţ să fac marmeladă? Am fost la cursuri, puteţi să verificaţi. Am terminat anul întâi şi sunt anul doi. Dacă vreţi, vă spun acum zece legi pe de rost”, a adăugat Vanghelie.

Întrebat despre faptul că promitea ”dezvăluiri” legate de întâlnirea dintre soţia sa, Oana Mizil, şi fostul preşedinte Traian Băsescu, Marian Vanghelie a spus că ”dacă va fi ceva de adăugat va adăuga”, susţinând că el ştie să îi respecte pe cei care ”sunt bărbaţi în anumite momente”.

”Nu e o dezvăluire, că nu inventăm acum moneda, au inventat-o fenicienii. Dacă va fi ceva de adăugat, o să adaug. Eu chiar dacă mă cert cu cineva, ştiu să îi respect pe ăia care sunt bărbaţi în anumite momente”, a mai spus primarul suspendat al Sectorului 5 al Capitalei.

Marian Vanghelie a fost eliberat din arest preventiv în 10 iulie şi este judecat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA în 7 iulie, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, unele săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici