Vapor specializat în întreţinerea turbinelor eoliene marine, lansat la apă la şantierul din Galaţi

O lansare de navă la şantierul naval Damen Galaţi a avut loc vineri. La apă a ajuns un vapor complet echipat, specializat în întreţinerea turbinelor eoliene şi în intervenţia în caz de avarie, comandat de o companie britanică.

378 afișări
Imaginea articolului Vapor specializat în întreţinerea turbinelor eoliene marine, lansat la apă la şantierul din Galaţi

Vapor specializat în întreţinerea turbinelor eoliene marine, lansat la apă la şantierul din Galaţi

Lansarea la apă a avut loc vineri, în cadrul unei ceremonii la care au participat reprezentanţii constructorului şi ai clientului.

Nava a fost botezată „Horizon” şi a fost construită pentru o companie din Marea Britanie. Este vorba despre a navă de aprovizionare şi suport care va avea misiuni în Marea Nordului, urmând
să facă echipă cu un vapor identic lansat la apă în urmă cu doi ani, tot la şantierul naval gălăţean.

„Nava, de tipul Accommodation Supply Vessel (navă de aprovizionare şi suport) este a doua dintr-o serie de două nave pe care şantierul nostru le construieşte pentru client (...), prima fiind lansată în urmă cu doi ani, pe 24 martie 2017. Ambele nave vor opera în zona Mării Nordului, executând lucrări de întreţinere (...) la două ferme eoliene”, se arată într-un comunicat transmis de compania Damen.

Vasul lansat vineri are lungimea de 90 de metri, 60 de cabine confortabile, o capacitate de transport de 90 de persoane şi o zonă de depozitare a containerelor. De asemenea, nava este dotată cu un sistem de acces cu compensare a mişcării şi poate sta pe mare timp de o lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici